L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta obre una consulta específica de peu diabètic de referència territorial

Peu diabètic HTVCEl principal problema del peu diabètic és la neuropatia. Aquesta produeix una pèrdua de sensibilitat, cosa que fa molt difícil detectar-hi qualsevol traumatisme que, per petit que sigui, pot derivar en una lesió greu.

La responsable de la consulta monogràfica de peu diabètic és Eloína Fernández, infermera educadora en diabetis, adscrita al Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital i membre de la Comissió Territorial de Ferides Cròniques.

A més a més, en col·laboració permanent amb aquesta consulta hi ha tot un equip multidisciplinari format per professionals de l’ICS: metges especialistes en traumatologia i cirurgia ortopèdica, cirurgia general, cirurgia vascular, rehabilitació, endocrinologia, medicina familiar i comunitària d’hospitalització domiciliària, i infermers d’atenció primària, d’urgències, i gestió de casos, a més dels podòlegs de zona adscrits al Programa de reordenació de l’abordatge del peu diabètic a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre.

El fet que l’atenció al peu diabètic sigui un dels objectius territorials dins del Pla de salut per a l’any 2015, també ha possibilitat donar prioritat a aquesta patologia.

Amb el lema ‘Mou-te per la diabetis i l’obesitat’, el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HTVC organitza una jornada ludicoesportiva, dissabte vinent dia 12 a les 10 hores, al pont Roig de Tortosa. El Servei se suma així a ‘La Marató’ de TV3 amb activitats com una marxa per la Via Verda des del pont a Roquetes, pràctica d’esports, promoció de la dieta saludable i música i ball.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.