Germans Trias i Fundació Catalunya-La Pedrera ja han destinat més de mig milió d’euros a promoure la continuïtat dels joves talents

_mg_4930_23492484815_oEls Ajuts Germans Trias Talents, creats l’any 2012 per Germans Trias i Fundació Catalunya-La Pedrera, celebren avui la seva quarta edició amb més de mig milió d’euros invertits per promoure la continuïtat dels joves talents. Finançats amb el suport de tres companyies farmacèutiques, els ajuts es destinen a fer viable un projecte de recerca presentat per joves professionals que acaben la seva etapa d’especialització sanitària. És així com s’aconsegueix que puguin continuar plenament vinculats a Germans Trias, on es procura que també puguin desenvolupar activitat assistencial. Enguany, la convocatòria s’ha ampliat a l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’àrea Metropolitana Nord, on s’han especialitzat dos dels onze premiats per primera vegada en aquesta edició. També, set professionals més, ja guardonats l’any passat, han obtingut ajuts per allargar un segon any el seu projecte de recerca.

L’acte oficial de lliurament ha tingut lloc aquesta tarda a l’Auditori de La Pedrera, amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz, i del director general de Planificació i Recerca del Departament de Salut, Carles Constante, que és el president de l’ICS. També hi ha estat present el director gerent de l’ICS, Pere Soley, i representants de Germans Trias, del Campus Can Ruti, i de les tres empreses que ajuden a fer possible la convocatòria de les beques: Novartis, Shire i Esteve Teijin.

Gairebé mig centenar de beneficiaris

Els Ajuts Germans Trias Talents van néixer amb la finalitat de retenir o potenciar la carrera dels joves professionals de l’hospital. En quatre anys, 46 professionals se n’han pogut beneficiar i s’hi ha destinat més de mig milió d’euros. Enguany la quantitat global atorgada als divuit guardonats és d’uns 150.000 euros, la mateixa que l’any passat. El 2013 va ser de 125.000 euros i el primer any de 80.000.

Els projectes

Per optar als reconeixements, els professionals han de presentar un projecte de recerca avalat per un mentor. Els projectes presentats són avaluats per una comissió de Germans Trias i de la seva fundació de recerca. Els professionals que finalment són escollits tenen un contracte laboral amb l’Institut Germans Trias i mantenen, en la majoria de casos, la seva vinculació assistencial.

Resultats constatats

Els ajuts concedits en les tres primeres edicions ja han donat fruits importants, entre els quals nombrosos articles científics, multitud de presentacions a congressos nacionals i internacionals i una tesi doctoral ja llegida.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.