Una delegació del Ministeri de Salut de l’Argentina visita la Central d’Esterilització de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS

Central_Esterilitzacio_APBCN_30_11_2015_06Una delegació del Ministeri de Salut de l’Argentina ha visitat la Central d’Esterilització de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut (ICS), per conèixer de primera mà els beneficis de la implantació d’aquest model. Es tracta d’una unitat moderna que incorpora un equip de treball ben format i, com a fet destacable, un sistema informàtic de traçabilitat de l’instrumental.

La Central d’Esterilització ha iniciat el seu funcionament el març de 2015, i ha estat l’Àrea d’Infermeria de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat l’encarregada de portar-ne a terme l’estudi, el disseny i la implantació. La iniciativa ha comptat, a més, amb el suport clau de professionals d’infermeria, auxiliars d’infermeria, odontologia, entre d’altres.

Amb la implantació d’aquesta Central s’està aconseguint que tot l’instrumental dels CAP s’esterilitzi en una única ubicació per millorar les garanties de seguretat, qualitat i eficiència del procediment. Un altre dels objectius és el de mantenir tot el procés sota control, per evitar que es produeixi variabilitat i assegurar, d’aquesta forma, l’efectivitat i el compliment de la normativa de seguretat ISO, revalidada el 13/10/2015. Està previst que tots els CAP de l’ICS de la ciutat de Barcelona funcionin amb aquesta Central d’Esterilització al llarg del 2016.

La visita ha tingut lloc el divendres 27 de novembre i l’han integrat la directora de l’Àrea de Tecnologia Mèdica del Ministeri de Salut de l’Argentina, Gisela Galarza, i tres representants de la companyia Matachana -el director de la seu de l’Argentina, Alejandro Ruggiero, i dos de l’empresa matriu de Catalunya, Eulàlia Martorell i Tomàs Pascual. Tots han conegut en primera persona els beneficis d’aquest nou sistema i la possibilitat de fer la implementació en la sanitat pública de l’Argentina.

Les encarregades de guiar la visita a les instal·lacions i d’explicar el nou sistema han estat Hermelina Jiménez, infermera responsable de la Central d’Esterilització, i Carmen Andrés, infermera de suport tècnic de l’Àrea d’Infermeria de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.