El desè mes, les fotografies més tendres a Vall d’Hebron

8NpP93IFukZBBSiz-JTo-6b9nig_ixy4CbZE_uwUJV8L’exposició El desè mes, de la fotògrafa, Mireia Navarro, arriba al vestíbul de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron per mostrar un moment irrepetible a la nostra vida, els nostres primers dies. Navarro, que també és la cap de la Unitat de Suport al Comitè Ètic de Recerca Clínica (CEIC) del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha volgut deixar constància gràfica en 24 imatges “del nadó tal com és en aquests moments i dels vincles que ja ha creat amb la seva família”. La mostra, que ha estat possible gràcies al patrocini de Quadpack Group, Canon i Polycasa, està formada per una sèrie de retrats dels petits, de vegades acompanyats pel pare o la mare i vol transmetre a l’espectador el mateix que aquestes imatges desperten en la fotògrafa, “tendresa, serenitat i optimisme per al futur”

La iniciativa neix per intentar transmetre un missatge positiu a les persones que, per un motiu o un altre, han de visitar l’Hospital. El projecte, que ha comptat amb la participació de les famílies dels nadons amb la cessió els drets d’imatge, es podrà veure fins al 15 de gener.

Fascinada per la maternitat 

Mireia Navarro es confessa “fascinada per la maternitat”. Assegura que els seus fills, en té quatre, són “el motor que m’impulsa cada dia”, i això és el que ha intentat que quedi reflectit a les seves imatges. En elles, els petits somriuen, ploren o badallen davant la càmera, mostrant que, des del primer dia ja tenen la seva pròpia personalitat. Uns detalls que el pare i la mare es poden perdre enmig dels canvis que suposa l’arribada del nounat a les seves vides. Per això, El desè mes és, segons Navarro, una veritable “càpsula del temps que els pares poden conservar per sempre”.

L’autora 

Mireia Navarro va néixer a Barcelona i va estudiar Ciències Químiques. L’any 2007 s’incorpora al VHIR, del qual és l’actual cap de la Unitat de Suport al Comitè Ètic de Recerca i secretària tècnica del mateix comitè. A la vegada es dedica a la fotografia professional, especialitzada en la fotografia de nadons i famílies i tot el que envolta la maternitat. Amb la fotògrafa Victòria Peñafiel ha engegat el projecte Dits Petits en el qual ofereixen sessions fotogràfiques a famílies amb nadons ingressats a la Unitat de Cures Intensives de Neonatalogia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.