Informació actualitzada sobre la convocatòria d’oferta d’ocupació pública 2015 de l’ICS

PICTO_C5Més de 10.000 persones ja s’han inscrit a la convocatòria d’oferta d’ocupació pública 2015 de l’Institut Català de la Salut (ICS). En total s’han convocat 340 llocs de treball, distribuïts de forma proporcional al nombre de places ocupades interinament: 44 places per a facultatiu especialista en medicina familiar i comunitària, 8 per a facultatiu especialista en pediatria, 11 per a llevadora, 136 per a infermeria, 65 per a auxiliar d’infermeria, 55 per a auxiliar administratiu i 21 per a zelador.

Aquestes places estan diferenciades en convocatòries específiques per a cada categoria professional, tal com estipula el Pacte de la Mesa Sectorial de Negociació de la Sanitat sobre l’ordenació i la classificació del personal estatutari de l’ICS de l’any 2007. Per exemple, en el cas d’infermeria, les places s’oferiran en una única convocatòria específica, que podrà incloure places d’hospital i d’atenció primària.

Cal recordar que la darrera convocatòria d’oferta pública de l’ICS data de l’any 2010. Posteriorment, complint amb la Llei General de Pressupostos de l’Estat de 2012, l’organització no ha pogut convocar cap més oferta pública. Durant aquests anys, les vacants s’han cobert de forma interina, incloses les produïdes per jubilacions.

Aquesta oferta pública en cap cas és una estratègia per deixar de pagar la carrera professional al personal interí. Totes les actuacions de l’ICS respecten la normativa vigent i, en aquest punt concret, se segueix el contingut del II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat, sobre els requisits i els procediments per accedir a un determinat nivell de carrera professional.

L’objectiu de l’ICS és assolir el màxim percentatge d’estabilització de la plantilla amb la cobertura definitiva de llocs de treball. En aquesta mateixa línia, l’ICS té la voluntat de fer concursos oposició sempre que la normativa ho permeti i, també, convocatòries de promoció interna, la primera de les quals serà l’any vinent.

Trobareu més informació a l’apartat de selecció del web de l’ICS.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.