Bellvitge, Germans Trias, Arnau, Verge de la Cinta i Viladecans, hospitals TOP 20 2015

logoTOP20_2015Els hospitals de Bellvitge, Germans Trias, Arnau de Vilanova de Lleida, Verge de la Cinta de Tortosa i Viladecans, gestionats per l’ICS, han obtingut premis TOP 20 que cada any concedeix la consultora de serveis sanitaris Iasist. La distinció valora la qualitat de gestió i assistencial dels centres participants, agrupats per diferents categories, segons les dimensions i les característiques de cada centre. Els premis s’han repartit avui durant un acte celebrat a Madrid. Dels 48 hospitals guardonats, 18 són catalans, que han rebut un total de 24 premis en les diferents categories.

Dels sis centres de l’ICS que s’han presentat als premis, cinc han rebut distincions a la Gestió Hospitalària Global, corresponents a diverses categories. Bellvitge i Germans Trias han participat en el grup de Grans hospitals de referència; l’Arnau, en el d’Hospitals amb especialitats de referència; el Verge de la Cinta, en el d’Hospitals generals mitjans, i Viladecans, en el d’Hospitals generals petits.

A més, el Germans Trias ha rebut un altre premi a l’Àrea del Sistema Musculoesquelètic i l’Arnau, a l’Àrea del Sistema Nerviós.

A més dels centres premiats, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona estava nominat al premi de Gestió Hospitalària Global, dins de la categoria d’Hospitals amb especialitats de referència, i a l’Àrea de Malalties de la Dona. L’Arnau també estava nominat als premis de les àrees del Cor, d’Aparell Digestiu, de Malalties de la Dona i d’Atenció al Pacient Crític, i el Germans Trias, al guardó de l’Àrea de Ronyó i Vies Urinàries.

En aquesta edició han participat, de manera voluntària, 155 hospitals de tot l’Estat (114 públics i 41 privats), dels quals han estat nominats 76.

Els hospitals premiats per Iasist tenen un 27% més de productivitat que la resta de centres i un 47% més d’eficiència. També mostren millors resultats de qualitat assistencial, amb un 30% menys de mortalitat en onze patologies i una reducció de les readmissions d’entre un 6% i un 70% en 23 processos clínics.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.