Els Serveis d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del Baix Llobregat Centre es preparen per prevenir i atendre la violència de gènere

El dimecres 25 de novembre, la sala Citilab de Cornellà de Llobregat acollirà la Jornada d’Aproximació a la Violència de Gènere, organitzada per l’equip de qualitat dels serveis d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Baix Llobregat Centre, de l’Institut Català de la Salut (ICS). La jornada serà inaugurada pel Dr. Xavier Bayona, director d’Atenció Primària Costa de Ponent de l’ICS, i per la Sra. Montserrat Pérez Lancho, tinent d’alcalde d’Educació i Polítiques Socials de Cornellà de Llobregat.

Els serveis d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva es troben en situació privilegiada per dur a terme la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de dones en situació de violència de gènere, en estricta col·laboració amb els equips d’atenció primària. Per aquest motiu, l’equip de qualitat de l’ASSIR Baix Llobregat Centre ha cregut imprescindible iniciar un període de formació amb una jornada monogràfica sobre violència de gènere que servirà per informar i sensibilitzar els professionals sobre aquesta problemàtica i per impulsar la detecció i l’atenció correcta a aquestes dones.

En la primera part de la Jornada, els mateixos professionals d’ASSIR explicaran quin és el punt de partida actual. En la segona part, diversos professionals d’altres disciplines, com ara treballadors socials, juristes, mossos d’esquadra o metges forenses, entre d’altres, abordaran temes específics de la violència de gènere relacionats amb les seves respectives disciplines.

Amb aquesta iniciativa, s’inicia la trajectòria de sensibilització dels profesionals d’atenció primària i ASSIR per començar un treball conjunt en cada territori entre professionals assistencials, treballadors socials, serveis socials, cossos de seguretat i jurídics i serveis de salut mental, entre d’altres, per establir protocols comuns revisables periòdicament sobre cada cas i el seu seguiment.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.