L’ampliació del CAP Besòs permetrà atendre millor als veïns del barri del Besòs

Gràcies al treball coordinat i la implicació del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), les associacions de veïns del barri del Besòs, la Cooperativa Gregal i el Districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona és possible dur a terme les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) Besòs.

Les obres van a bon ritme i, d’acord amb el calendari del projecte, la seva finalització es preveu per finals d’aquest 2015, la qual cosa significa que el centre podria estar en funcionament al llarg del 2016.

Amb l’ampliació de la planta baixa del CAP es guanyaran 226m2 i 10 consultes. La superfície que cal reformar és de 404m2, que corresponen a la planta baixa i a una part de la primera planta. Aquesta ampliació suposarà un guany qualitatiu per a veïns i professionals.

Acord a múltiples bandes

Per poder aconseguir l’ampliació del CAP Besòs ha estat necessària la implicació de diversos agents:

•Les associacions de veïns del barri del Besòs han renunciat a uns locals que el Patronat Municipal de l’Habitatge els havia cedit a la Rambla Prim.
•En aquests locals, després d’una remodelació feta pel Districte de Sant Martí, la Cooperativa Gregal ha reubicat el menjador social amb la garantia que la cessió d’aquest espai sigui amb caràcter gratuït per 50 anys.
•A partir d’aquí la Cooperativa Gregal ha alliberat l’espai necessari per a l’ampliació del CAP.

Fins l’actualitat, la planta baixa del CAP estava ocupada per la Cooperativa Gregal, una entitat sense ànim de lucre que porta més de 30 anys desenvolupant activitats de formació i promoció social al Districte de Sant Martí. En aquest espai del CAP la Cooperativa Gregal ha estat gestionant fins ara un menjador social que dóna servei al barri del Besòs.

•I, per descomptat, ha estat imprescindible la col·laboració dels professionals que treballen al CAP i dels usuaris per fer que l’ampliació del centre sigui una realitat.

Cal destacar especialment la bona predisposició de totes les parts implicades -veïns, cooperativa, Districte, CSB i Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.