L’app ‘ivacunes’ permet millorar el seguiment i el control del calendari de vacunacions

Jornada Vacunes Salou3.200.000 dosis de vacunes s’administren a l’any a Catalunya a 1.500.000 persones, aproximadament, en uns 1.276 centres públics i privats. vacunes. Aquestes dades les ha presentat la Subdirectora de promoció de la Salut APSCAT, Dra. Carmen Cabezas, durant la 4a Jornada d’Actualització en Vacunes Camp de Tarragona celebrada, avui dijous 12 de novembre, a la sala Europa del Teatre Auditori de Salou. Jornada que ha estat organitzada pel Servei de gestió de vacunes territorial de l’Institut Català de la Salut de Tarragona i Terres de l’Ebre, coordinat per la Sra. Montserrat Canals.

En aquesta jornada de treball, adreçada als professionals del territori involucrats en vacunacions infantil i d’adults: infermeres, pediatres i metges de família, s’han tractat les consideracions més rellevants sobre el calendari de vacunacions 2016, la vacunació en el malalt amb immunosupressió, el més nou en vacunes i un taller teòric-pràctic sobre vacunes i vacunacions.

La Dra. Cabezas ha explicat que hi ha 3.200.000 dosis de vacunes que s’administren a l’any a Catalunya, aproximadament, a 1.500.000 persones en uns 1.276 centres públics i privats. Aquestes xifres han permès, segons Cabezas, “que la gent perdi la por als efectes adversos de les malalties perquè moltes s’han eliminat gràcies a les vacunes”, per això, afegeix, “la població pensa més en els efectes adversos de les vacunes”. En aquest sentit, la Dra. Cabezas explica que el percentatge de reaccions adverses a vacunes és molt petit, aproximadament “menys de una per cada mil dosis”, concreta la Subdirectora de l’APSCAT.

L’app ivacunes per a mòbils i tabletes

La Dra. Carmen Cabezas també ha explicat l’app ivacunes, una aplicació per a mòbils i tabletes que permet millorar el seguiment i el control del calendari de vacunacions i registrar el calendari de cadascun dels membres de la família. Es tracta d’una eina individual (familiar), per tant, cada usuari no pot veure un llistat de pacients. Aquesta aplicació permet a les famílies tenir informació sobre vacunes, sobre el calendari de vacunacions i sobre les malalties cobertes. Es tracta d’una eina gratuïta que es pot descarregar a través de App Store i Google Play.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.