L’abordatge dels pacients amb malaltia renal crònica i hipertensió arterial centra l’interès de la primera jornada organitzada pel Servei de Nefrologia de l’Arnau i l’atenció primària de Lleida

L’atenció dels pacients amb malaltia renal crònica i hipertensió arterial serà l’eix de la Primera Jornada de Nefrologia d’Atenció Primària, d’actualització i aproximació de l’assistència que presta l’atenció primària i l’especialitzada, que té lloc avui, de 10 a 14 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Infermeria. Els objectius de la Jornada són difondre la ruta assistencial de nefrologia i hipertensió arterial, actualitzar coneixements en l’àmbit de la nefrologia i adquirir més destresa en la presa de decisions.  

La Jornada ha estat organitzada de manera conjunta per professionals d’atenció primària i del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Les rutes assistencials en malaltia renal crònica i hipertensió arterial formen part del Pla de prevenció i atenció a la cronicitat (PPAC) inclòs al Pla de salut territorial de Lleida 2011-2015, elaborat de manera conjunta per professionals de medicina i infermeria d’atenció primària, l’Arnau i l’Hospital Universitari Santa Maria.

El programa començarà amb la presentació de les rutes de la malaltia renal crònica a càrrec de  la cap del Servei de Nefrologia de l’Arnau, Elvira Fernández, i la metgessa de família i referent de nefrologia a l’atenció primària, Eva Miquel. A continuació, tindran lloc diverses taules rodones sobre temes relacionats amb el  maneig de la malaltia renal crònica avançada des de l’atenció primària, els pacients amb nefropatia diabètica, la dislipèmia i el risc cardiovascular en l’atenció primària. La conferència de cloenda anirà a càrrec de la directora de la Unitat de Detecció i Tractament de Malaltia Aterotrombòtica (UDETMA), Àngels Betriu, i tractarà del significat clínic de la placa d’ateroma i del seu abordatge.

A més, la Jornada es podrà seguir en directe mitjançant la reproducció en temps real a través del canal de Youtube de la UDETMA, que forma part del Servei de Nefrologia de l’Arnau, i per Twitter al compte @jornadicslleida, amb l’etiqueta #nefrolleida15.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.