Una escolta activa i un tracte proper amb els usuaris d’edat avançada millora el seu nivell de satisfacció i la qualitat de l’atenció

premiats jasicsEl Comitè Científic de la 8a Jornada d’Administratius Sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha donat a conèixer avui els premiats en les categories de Millor Comunicació, Millor Pòster i Millor Vídeo.

El Premi a la Millor Comunicació ha estat per a “L’escolta activa i l’empatia”, de Jordi Torres, del Servei d’Atenció Primària (SAP) Pla d’Urgell-Segarra-Noguera-Urgell. En aquesta experiència es recull el nivell de satisfacció d’usuaris majors de 70 anys davant l’atenció rebuda per resoldre les seves consultes sanitàries, la concertació de visites i altres tràmits. Torres ha ressaltat la importància de la seva tasca, sobretot amb aquells usuaris d’edat avançada que no van al centre amb un acompanyant, i com l’amabilitat i el tracte proper del personal administratiu aporten qualitat a l’atenció.

El Premi al Millor Pòster ha recaigut en “Avaluació de l’impacte d’enviaments massius per correu electrònic amb informació sobre La Meva Salut a persones amb e-consentiment”, del SAP Vallès Occidental. L’enviament amb informació sobre la carpeta personal de salut va arribar durant tres dies a més de 80.000 persones ateses en aquest SAP. La votació ha anat a càrrec de les persones inscrites i del Comitè Científic.

Finalment, el Premi al Millor Vídeo, que podeu veure aquí, s’ha atorgat a Maria Carmen Manchado. Aquesta categoria, una novetat d’aquesta edició, ha tingut molt bona acceptació entre els professionals, amb una quarantena de vídeos rebuts en què els administratius reflexionen sobre el valor afegit de la seva feina per a l’usuari.

Durant la Jornada, amb el lema “Escoltem per millorar”, s’ha reflexionat sobre el tracte, l’amabilitat i el creixement professional, i els drets i deures i la participació de la ciutadania.

Professionals de l’ICS han exposat experiències relacionades amb la progressiva integració de les tasques dels administratius en els equips d’atenció primària com, per exemple, de quina manera es codifica la informació dels col·lectius especialment vulnerables, el paper de l’administratiu en la intervenció comunitària, l’excel·lència en el tracte, la gestió del voluntariat o la millora en la resolució de les reclamacions.

Més de 900 administratius han seguit la Jornada a través de dues vies: 600 de forma presencial a l’Auditori Axa de Barcelona i 300 a través d’Internet.

La 8a Jornada d’Administratius Sanitaris de l’ICS ha estat organitzada per l’Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona Ciutat, conjuntament amb l’Hospital Vall d’Hebron. Amb set edicions celebrades anteriorment, aquesta Jornada es consolida com la trobada anual més important de Catalunya d’aquest col·lectiu.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.