Més de 900 administratius sanitaris de l’ICS es reuneixen demà per cercar punts de millora en l’atenció a la ciutadania

Logo JAS2_expleeLa Jornada d’Administratius Sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS) arriba a la vuitena edició amb el lema “Escoltem per millorar”. La necessitat de posar la ciutadania en el centre del sistema sanitari passa per oferir-li una escolta activa des del primer moment que trepitja un centre sanitari. Els administratius sanitaris són els encarregats de rebre l’usuari i acompanyar-lo en la gestió de tràmits i l’aclariment de dubtes sobre els processos assistencials. Per això, enguany, l’objectiu de la Jornada ha estat abordar dues qüestions cabdals en la feina diària d’aquest col·lectiu professional: d’una banda, el tracte, l’amabilitat i el creixement professional, i de l’altra, els drets i deures i la participació de la ciutadania.

En el programa previst per a demà, professionals de l’ICS exposaran temes com ara: de quina manera es codifica la informació dels col·lectius especialment vulnerables, el paper de l’administratiu en la intervenció comunitària i l’excel·lència en el tracte. També hi haurà diferents ponències sobre una aplicació mòbil relacionada amb la diabetis, l’experiència d’una usuària amb La Meva Salut i els beneficis de la col·laboració amb fundacions sense ànim de lucre.

Més de 900 administratius seguiran la Jornada a través de dues vies: 600 de forma presencial a l’Auditori Axa de Barcelona i 300 a través d’Internet. Quan finalitzi la Jornada, el Comitè Científic donarà a conèixer els premis a la Millor Comunicació, el Millor Pòster i el Millor Vídeo. Aquest darrer apartat, una novetat d’aquesta edició, ha tingut molt bona acceptació entre els professionals, amb una quarantena de vídeos rebuts en què els administratius reflexionen sobre el valor afegit de la seva feina per a l’usuari.

La 8a Jornada d’Administratius Sanitaris de l’ICS l’han organitzada l’Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona Ciutat, conjuntament amb l’Hospital Vall d’Hebron. Les set edicions celebrades anteriorment consoliden aquesta Jornada com a la trobada anual més important de Catalunya d’aquest col·lectiu.

Consulteu el programa de la Jornada a través d’aquest enllaç.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.