L’Hospital Universitari de Bellvitge acull un curs amb les tècniques més innovadores en cirurgia colorectal

curs-coloproctologiaEntre l’11 i el 13 de novembre, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hotel Avenida Palace de Barcelona acolliran el 3r Curs d’Actualització i Formació en Cirurgia Colorectal. El Curs està dirigit pel Dr. Sebastiano Biondo, cap del Servei de Cirurgia General Digestiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i el Dr. Eloy Espín, cap de la Unitat de Cirurgia Colorectal del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El Dr. Sebastiano Biondo destaca que l’objectiu del curs “és tractar els temes més controvertits i innovadors de l’especialitat amb un enfocament diferent de l’habitual, molt més orientat cap a la cirurgia en directe i a la discussió pràctica dels casos”. En la primera de les tres jornades, prestigiosos cirurgians duran a terme sis intervencions als quiròfans de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que es retransmetran en directe a la sala d’actes del centre.

Una de les cirurgies innovadores que s’hi presentaran serà un nou abordatge quirúrgic del càncer de recte, anomenat amputació abdominoperineal estesa en posició pron, en què es practica una ressecció més àmplia i amb el pacient de cara avall, amb l’objectiu de disminuir les possibilitats de recurrència del càncer.

Un altre procediment innovador serà la rectosacropèxia ventral laparoscòpica, per tractar la síndrome de defecació obstructiva, un problema que es produeix més sovint en les dones. Fins ara, la cirurgia d’aquesta síndrome es realitzava principalment per via rectal, ja que la via abdominal era excessivament agressiva. Aquesta tècnica laparoscòpia, però, permet entrar de manera mínimament invasiva a través de l’abdomen per fixar amb una malla al sacre recte, amb uns bons resultats funcionals.

També s’hi practicaran dos innovadors tractaments per a la fístula anal, una patologia molt molesta en què la cirurgia convencional topa amb l’inconvenient de no poder obrir totalment la fístula per tal de no provocar incontinència fecal. Un dels nous tractaments que s’hi presentaran, anomentat OTSC, permet tancar l’orifici intern de la fístula que comunica amb el canal anal. El segon tractament que s’hi presentarà implanta un nou tap de dermis porcina que obtura l’orifici, tancant així tot el trajecte de la fístula.

D’altra banda, com en el curs de l’any passat, es portarà a terme la innovadora cirurgia THD per a les hemorroides. Es tracta d’una tècnica que, per comptes d’eliminar les hemorroides, la pràctica habitual en la cirurgia convencional, realitza una lligadura de les artèries hemorroïdals per tal de recol·locar les hemorroides en la seva posició anatòmica natural, evitant així que aquestes es puguin prolapsar i sagnar.

En les dues jornades restants, a l’Hotel Avenida Palace, tindran lloc exposicions teòriques sobre els temes de més actualitat de l’especialitat, vídeos de tractaments de diverses patologies, i comentaris de casos clínics. Les ponències aniran a càrrec de destacats cirurgians de l’especialitat nacionals i internacionals. Els ponents internacionals seran el Prof. John Nicholls, de l’Hospital St. Mark’s de Londres; el Prof. Philippe Rouanet, de l’Institut Regional del Càncer de Montpeller, França; el Prof. Dieter Hahnloser, del Centre Hospitalari Universitari Vaun de Lausanne, Suïssa, i el Prof. Ian Lavery, de la Cleveland Clinic dels Estats Units. Hi assistiran com a cursillistes un centenar de cirurgians i metges interns residents d’arreu de l’Estat.

Podeu veure el programa del curs a:

http://www.cursocoloproctologiabarcelona.com/

Vegeu la notícia sobre la celebració del curs de cirurgia colorectal al web de l’Hospital de Bellvitge.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.