L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta instaura un tractament d’última generació per a pacients de Parkinson en fase avançada

personal_neuro_HTVC

Servei de Neurologia de l’Hospital Verge de la Cinta.

El Servei de Neurologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha instaurat l’administració d’un gel intestinal d’última generació a pacients amb malaltia de Parkinson amb dificultats motores greus, que no responguin a altres tractaments. Es tracta d’un gel intestinal de levodopa i carbidopa, comercialitzat amb el nom de Duodopa®.

Es tracta d’un medicament d’ús hospitalari que s’administra per una sonda directament a l’intestí, mitjançant una bomba d’infusió, a través d’una obertura a la pell o estoma. Aquest tractament permet controlar les dificultats motores dels pacients amb Parkinson, ja que disminueix els períodes denominats off o apagat, durant els quals la medicació no fa l’efecte desitjat i apareixen bruscament tots els símptomes parkisionans que són tan limitants per al pacient, i augmenta els períodes on o encès, en què aquests símptomes es controlen i desapareixen.

Fins ara, els pacients amb indicació per a aquest tractament eren remesos a unitats específiques de trastorns del moviment d’hospitals terciaris de l’àrea metropolitana de Barcelona. Actualment, després d’un període de formació de diversos professionals mèdics de neurologia i gastroenterologia, i d’infermeria d’hospitalització i consultes, la tècnica s’ha pogut aplicar amb èxit al centre. Així mateix, es compta amb la col·laboració d’una infermera externa que dóna suport al pacient i la família durant tot el procés.

Tot això, segons manifesten els mateixos pacients, ha comportat un millor control de les fluctuacions pròpies de la malaltia i un canvi notable en la qualitat de vida pel fet de no haver de desplaçar-se periòdicament a Barcelona.

L’Hospital Verge de la Cinta és el primer centre de la província de Tarragona amb autonomia per a portar a terme el procediment i els controls posteriors corresponents.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.