Els usuaris de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta valoren amb un notable alt l’atenció especialitzada ambulatòria

terres_ebreEls usuaris de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) valoren amb un 8,30 l’atenció que reben en les consultes d’atenció especialitzada ambulatòria. El grau de fidelització també és elevat, i se situa en el 89,9%. Això vol dir que de cada mil persones entrevistades, 899 responen que voldrien tornar a ser ateses en el centre. L’HTVC supera la mitjana dels centres de Consultes Externes de l’Institut Català de la Salut (ICS), que obtenen una nota de 7,83 i un 84,4% de fidelització. L’hospital ebrenc també millora la mitjana de la resta de centres assistencials de Catalunya, puntuats amb un 7,81 i un 82,9%.

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Pla d’Enquestes de Satisfacció (PLAENSA) 2014 del Servei Català de la Salut (CatSalut), sobre atenció sanitària especialitzada ambulatòria. És una de les fites i projectes més destacats de l’any que l’ICS Terres de l’Ebre recull en la Memòria d’activitat 2014, que acaba de publicar.

En l’enquesta s’hi inclouen els 46 centres que ofereixen atenció especialitzada ambulatòria a Catalunya, onze dels quals estan gestionats per l’ICS, com l’HTVC. Conté disset preguntes referents al grau de satisfacció amb el temps d’espera, condicions de les instal·lacions, qualitat de l’assistència sanitària, informació facilitada als pacients, tracte dels professionals, coordinació entre els professionals de medicina de família i els altres especialistes, i seguiment del problema de salut. A més, s’hi afegeix una pregunta referent al grau de satisfacció global i una altra sobre fidelitat.

En general, els usuaris de l’ICS destaquen especialment el temps que els ha dedicat l’especialista, la informació rebuda, el tracte dels metges i el seguiment del seu problema de salut. Entre els aspectes que se situen per sota de la mitjana de Catalunya, destaquen els que fan referència a la sala d’espera: comoditat, temps de permanència a la sala i quantitat de persones que s’hi esperen.

Més operacions

L’exercici 2014 destaca també per l’augment de l’activitat quirúrgica major a l’HTVC en un 26,4% respecte de l’any anterior i la contenció de la llista d’espera quirúrgica dels catorze procediments en garantia, tot incidint de manera específica en la gestió de l’antiguitat en la llista d’espera dels pacients.

Aquestes són algunes de les informacions que destaca la Memòria d’activitat 2014, que recull l’activitat assistencial desenvolupada en els centres de l’organització a les Terres de l’Ebre, la morbiditat de la població atesa en atenció primària, la prevalença de les malalties cròniques més importants per edat i sexe, els resultats qualitatius derivats de l’activitat d’atenció primària, les patologies més freqüents i més complexes ateses a l’hospital, les dades dels procediments d’alta complexitat duts a terme, les llistes d’espera dels catorze procediments garantits i una anàlisi de la casuística hospitalària.

A més de donar a conèixer els projectes estratègics més rellevants, també presenta les notícies més destacades sobre gestió econòmica, innovació i millores assistencials, qualitat, recerca, docència, professionals, ciutadania, responsabilitat social corporativa, presència de l’ICS Terres de l’Ebre a la xarxa i nous equipaments.

En l’atenció primària de les Terres de l’Ebre, els metges de família han incrementat al 2014 un 51,7% l’ús de la telemedicina i un 11,8% les visites no presencials telefòniques. La tendència a augmentar les visites telemàtiques també es dóna en les especialitats de pediatria, infermeria, odontologia i atenció a la salut sexual i reproductiva.

D’altra banda, per tal de fer un pas endavant en el model d’autonomia de gestió dels equips d’atenció primària, s’ha treballat de manera participada amb els professionals per reorientar-lo cap a un model de lideratge professional.

Dins del pla de millora de gestió de persones en l’ICS Terres de l’Ebre al 2014, destaquen les actuacions encaminades a incrementar l’estabilitat de la plantilla, el desenvolupament professional, i la identificació i l’atracció del talent.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.