L’entrada en funcionament del nou CAP Guinardó reforça l’atenció primària al barri del Guinardó de Barcelona

CAPGuinardoEl Centre d’Atenció Primària (CAP) Guinardó, situat al carrer Teodor Llorente 26 de Barcelona, comença la seva activitat el dia 16 de novembre. El CAP, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), és un nou equipament que s’emmarca en el conveni signat entre el Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona, en l’àmbit del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat. L’equipament sanitari, amb una superfície de 3.448 m2 distribuïts en quatre plantes, s’ha construït en un terreny cedit per l’Ajuntament de Barcelona, a l’illa d’equipaments municipals del Guinardó.

El nou CAP és un equipament estratègic per al Guinardó, oferirà serveis de medicina de família, infermeria, treball social i desplegarà programes i activitats comunitàries, atenció en consulta, programada, espontània i a domicili. A més, posarà a l’abast de la població una àmplia oferta de serveis especialitzats de suport, que contribuiran a millorar la resolució de l’atenció primària de salut i la proximitat i continuïtat de l’atenció.

El nou centre apropa el servei a la població de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) 7G, Guinardó, que actualment és atesa al CAP Passeig de Maragall. La seva posada en marxa no comporta un canvi de límits en aquesta ABS ni, per tant, un canvi de metges per als 30.993 ciutadans (segons dades del registre central d’assegurats) de referència.

La posada en marxa del nou CAP suposarà el trasllat de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Guinardó i, com a conseqüència, que s’alliberin espais al CAP Passeig de Maragall, el que millorarà el seu dimensionament i les condicions i confortabilitat dels professionals que hi treballen i de la població.

La posada en funcionament del CAP Guinardó es farà de manera progressiva. El dia 16 de novembre inicien la seva activitat el servei d’atenció primària de salut gestionat per l’ICS i quatre serveis d’atenció especialitzada de l’Hospital de Sant Pau que s’hi desplacen, bé per atendre a la població a demanda dels EAP o bé per donar suport a través de consultoria als metges d’atenció primària. Aquestes quatre especialitats són pneumologia, cardiologia i consultories d’endocrinologia i nefrologia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.