Des d’avui els centres d’atenció primària Turó i Guineueta se sumen als de Sant Rafael i El Carmel per assumir l’activitat programada del CAP Horta, mentre que les urgències es continuen atenent al CUAP Horta

Des d’avui dilluns, 2 de novembre, l’Institut Català de la Salut (ICS) amplia a dos centres d’atenció primària més els punts d’atenció programada dels usuaris del CAP Horta, que roman tancat des de dimecres a causa del despreniment d’una part de l’arcada situada davant de la façana del centre i integrada a la boca nord del Túnel de la Rovira. Al CAP Sant Rafael, el CAP El Carmel i el CUAP Horta, que realitzen les visites corresponents al CAP Horta des del dia que es va produir l’incident, s’hi ha afegit el CAP Turó i el CAP Guineueta.

El CAP Horta atén una població de 50.000 habitants. Compta amb dos equips d’atenció primària, un servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva, atenció especialitzada i rehabilitació.

Full informatiu emergència Horta_APBCN_021120151Les previsions inicials indiquen que el centre podria recuperar l’activitat assistencial habitual el dia 16 de novembre, si no hi ha complicacions. Fins llavors, les visites de medicina de família, infermeria i odontologia dels usuaris assignats al CAP Horta es fan al CAP El Carmel (carrer Murtra, 130) i al CAP Turó (carrer Cadí, 58-62). Les analítiques i les vacunacions de la grip es duen a terme al CAP Sant Rafael (Passeig Vall d’Hebron, 107-117) i les consultes de pediatria es realitzen al CAP Guineueta. Les urgències es continuen atenent al CUAP Horta (carrer Sant Gaudenci, 21). Els professionals del CAP Horta s’han distribuït entre els centres alternatius.

Les consultes de salut sexual i reproductiva que estava previst realitzar al centre afectat es reprogramaran des del CAP Sant Andreu, a través del telèfon habitual (93 407 27 63).

Pel que fa a l’atenció especialitzada, l’activitat s’està duent a terme a les consultes de l’Hospital Vall d’Hebron. Des del mateix centre hospitalari estan contactant amb tots els usuaris que tenien una visita programada per confirmar-los el dia i l’hora que ja tenien assignats i informar-los del canvi d’ubicació.

Des del dia de l’incident, al costat del centre hi ha instal·lat un punt d’informació als usuaris, que està obert de 8 h a 19 h, de dilluns a divendres. En aquest mateix horari, l’Ajuntament de Barcelona ha habilitat des d’avui dilluns un servei d’autobusos gratuït de TMB que enllaça el CAP Horta amb la resta de centres on s’ha derivat l’activitat.

Per a més informació, els usuaris poden contactar amb el 061 CatSalut Respon o bé trucar als telèfons 93 407 27 62 i 93 407 27 68. L’ICS agraeix novament la comprensió i la col·laboració de tots els usuaris i professionals afectats.

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director, Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.