L’Arnau, juntament amb l’Associació de Malalts d’Ictus de Lleida, commemora el Dia Mundial de l’Ictus

L’Hospital ha impulsat una nova trajectòria multidisciplinària de l’atenció urgent dels pacients amb ictus, que ha permès escurçar molt significativament el temps en l’atenció a les persones amb ictus i millorar el seu pronòstic.

Avui, durant tot el dia, a l’Hospital Arnau s’habilitaran espais d’informació on es realitzaran diferents proves preventives de l’ictus (la determinació de la pressió arterial i la glucèmia, i la realització d’ecografies de Doppler), per tal de donar a conèixer la malaltia i oferir consells per prevenir-la. Les persones que col·laboraran en aquesta activitat s’identificaran amb un llaç de color taronja. Com a novetat, es realitzaran proves pioneres de detecció d’arítmies cardíaques. Les arítmies són la segona causa d’ictus isquèmic i, molts cops, és complicat fer-ne el diagnòstic.

L’objectiu principal de la jornada és incidir en la necessitat de la prevenció, en els senyals d’avís que indiquen un possible ictus, i en com s’ha d’actuar per minimitzar-ne els riscos. Es tracta d’una iniciativa que pretén conscienciar tots els ciutadans i ciutadanes de la importància d’aquesta malaltia, ja que l’ictus és la segona causa de mort a l’Estat i la primera, en dones.

Durant aquest any 2015, s’ha desenvolupat una trajectòria multidisciplinària de l’atenció especialitzada dels pacients amb ictus que ha permès reduir el temps des de l’entrada dels pacients a Urgències, fins a l’administració del tractament recanalitzador (temps porta-agulla) de forma significativa. En aquesta trajectòria s’ha tingut en compte no només la feina dels professionals de neurologia, sinó també la dels professionals del SEM que fan un preavís quan es detecta una sospita d’ictus extrahospitalària i la del personal facultatiu d’urgències, el personal d’infermeria de triatge i el de Reanimació (lloc on s’administra el tractament fibrinolític), el personal de radiologia i el zelador. La reducció del temps en l’atenció dels pacients amb ictus permet millorar-ne el pronòstic.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.