Comunicat de l’Hospital Vall d’Hebron en relació al Servei de Cirurgia Cardíaca

Moment de la roda de premsa que s'ha celebrat aquest matí a l'Hospital Vall d'Hebron.

Moment de la roda de premsa que s’ha celebrat aquest matí a l’Hospital Vall d’Hebron.

En relació amb la informació publicada avui a La Vanguardia, la Direcció de l’Hospital vol fer les manifestacions següents:

– Desmentir de forma rotunda les afirmacions del Dr. Manuel Galiñanes, actual cap del Servei de Cirurgia Cardíaca, que avui publica el diari La Vanguardia.

– Tant la Junta Facultativa com el Servei de Cirurgia Cardíaca han manifestat el seu rebuig a les informacions difoses pel Dr. Galiñanes i han donat el seu suport a aquest comunicat de la Direcció de l’Hospital.

– Tots els professionals del Servei de Cirurgia Cardíaca han volgut manifestar el seu malestar sobre les afirmacions fetes a la premsa pel Dr. Galiñanes, que donen una percepció irreal i negativa de la qualitat i l’organització del Servei, i que atempten contra la seva imatge d’excel·lència i la seva labor assistencial i professional.

– Les afirmacions sobre els casos que denuncia el Dr. Galiñanes són falses, ja que sempre es prioritza el criteri clínic i les necessitats de cada pacient. Concretament, sobre els casos de què es parla, un d’ells va ingressar per una patologia que no tenia res a veure amb la seva malaltia coronària, sinó amb una malaltia terminal per la qual va acabar morint; en el segon cas, es va posposar la intervenció del pacient per criteris clínics.

– Com cada estiu, els dispositius de l’Hospital, com els de tots els centres sanitaris, s’adapten a la demanda i en el cas del Servei de Cirurgia Cardíaca sempre es van disposar dels recursos humans i tècnics necessaris per atendre la demanda existent. En aquest sentit, es van atendre totes les intervencions quirúrgiques previstes.

– Tant l’Hospital com l’Institut Català de la Salut es reserven el dret d’emprendre les mesures legals oportunes per les afirmacions realitzades pel Dr. Galiñanes, que entenen que responen a interessos estrictament personals.

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director, Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.