L’Hospital Universitari de Bellvitge celebra el Dia Mundial de la Psoriasi amb una jornada informativa per a pacients

14273639360_390a37fed6_cL’Hospital Universitari de Bellvitge i Acció Psoriasi organitzen el dijous 22 d’octubre, a les 18.00 h, una jornada informativa sobre psoriasi per a pacients, familiars i personal sanitari, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Psoriasi, que es conmemora el proper 29 d’octubre. L’objectiu de la jornada és informar els assistents sobre els aspectes més importants de la patologia i de com conviure-hi de la millor manera possible. La sessió, oberta al públic i gratuïta, se celebra a la sala d’actes de l’Hospital en el context de l’exposició itinerant “Psoriasis: la Verdad al Desnudo”, que acull l’edifici de Consultes Externes des del 16 de setembre fins el 25 de novembre.

La psoriasi és una malaltia inflamatòria crònica de la pell i, ocasionalment, de les articulacions, no contagiosa, que causa descamació i inflamació i afecta a un 2,3% de la població. Només als municipis de l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat, hi ha més de 4.600 persones amb psoriasi, mentre que a Barcelona en són més de 125.000 els afectats i més de 171.000 a tota Catalunya.

En aquest context, l’acte comptarà amb les intervencions del Dr. Jaume Notario, metge adjunt del Servei de Dermatologia de l’ Hospital Universitari de Bellvitge que actualizarà coneixements de la malaltia i analitzarà l’impacte de la psoriasi en la qualitat de vida del pacient. Per un altre banda, es tractarà la incidència de l’artritis psoriàsica –patologia que poden patir entre un 10% i un 30% dels afectats de psoriasi- i la importància de l’atenció multidisciplinar, amb la ponència del Dr. Jesús Rodríguez, metge adjunt del Servei de Reumatologia de l’Hospital. Per acabar, el Dr. Rafael López, metge adjunt del Servei d’Endocrinologia, farà un repàs a les malalties associades a la psoriasi, com és el cas de la síndrome metabòlica. La jornada es podrà seguir a les xarxes socials amb el hashtag #BellvitgePsoriasi.

Exposició itinerant “Psoriasis: La Verdad al Desnudo”

La mostra “Psoriasis: La Verdad al Desnudo” recull dinou fotografies de pacients amb psoriasi de diferents parts del món que descobreixen la seva pell i expliquen els reptes de la seva malaltia davant la càmera del prestigiós fotògraf Ralf Tooten. L’objectiu d’aquesta exposició és donar a conèixer la realitat dels qui han de conviure amb la psoriasi i conscienciar la societat de l’impacte físic i emocional que suposa, per intentar reduir-ne els estigmes associats.

Les imatges de la mostra estan disponibles a Flickr.

La jornada “Psoriasi: noves realitats” ha estat organitzada per Acció Psoriasi i l’Hospital Universitari de Bellvitge, amb la col·laboració de la companyia biomèdica Pfizer.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.