L’Hospital Joan XXIII reordena l’àrea d’Urgències per poder completar la segona fase de les obres

UrgenciesA finals d’abril, van començar les obres d’ampliació i reforma corresponents a la segona i última fase (la primera es va completar el 2010) de l’àrea d’Urgències de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, amb una dotació econòmica en obra civil per part del CatSalut de 2.160.000 euros.

L’actuació comprèn la reforma de 1.595 m2, diferenciada en dues etapes, i servirà per adequar l’espai d’atenció als malalts de major complexitat (els nivells I, II i III) i l’àrea d’observació. S’actuarà en 21 boxos d’urgències, 10 boxos d’observació, 1 sala d’espera, 2 boxos de crítics –un d’ells per a politraumàtics-, 1 zona de radiologia i la reubicació del tercer quiròfan de cirurgia major ambulatòria (CMA). També es remodelaran les zones d’administració i els magatzems.

Durant la primera etapa, que ja s’ha completat, s’han adequat les noves sales de radiologia i els espais provisionals per a urgències pediàtriques. Durant la segona etapa, que comença aquest cap de setmana i acabarà a l’estiu vinent, l’activitat del Servei es concentra íntegrament a la part nova d’urgències inaugurada el 2010, on s’atenen els nivells IV i V -més banals- i les urgències pediàtriques, i ara també els nivells I, II i III. Mentrestant, es realitzarà la reforma de la part vella.

Amb aquesta actuació, s’aborda la remodelació de la part més antiga d’Urgències i es completa tot el projecte. Es guanyarà tant en confortabilitat com en qualitat assistencial i es renovaran equipaments i s’ampliaran alguns espais d’assistència, passant per exemple de 1 a 4 boxos per atendre els malalts crítics i 2 boxos nous per a aquells pacients que requereixin aïllament.

La Direcció de l’hospital demana comprensió i col·laboració a la ciutadania mentre durin les obres per les molèsties que puguin ocasionar, però posa de manifest que el resultat final serà un guany molt important per als usuaris, els treballadors, la ciutat i el territori de referència. També recorda que per a les urgències menys complexes, la ciutadania té al seu abast l’assistència urgent que es dóna en els centres d’atenció primària del territori, tot i que l’Hospital Joan XXIII seguirà atenent a tothom que arribi a Urgències com fins ara.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.