El Programa d’activitat física de l’EAP Vic Nord i la UVic compleix 10 anys

pafes10anysEl Pla d’activitat física, esports i salut (PAFES) de l’Equip d’Atenció Primària de Salut Vic Nord, en col·laboració amb la Universitat de Vic (UVic), arriba al seu desè aniversari. Durant aquesta dècada més de 250 persones han passat per aquest programa, que s’adreça especialment a pacients pluripatològics sedentaris a qui els professionals (de medicina o d’infermeria) de l’Equip recomanen la pràctica d’exercici físic per millorar la seva salut. L’objectiu del PAFES és oferir activitat física saludable i supervisada als usuaris. 

Des del CAP es fa la proposta als pacients de participar en aquest projecte i es realitzen una primera visita i proves complementàries quan estan indicades (analítica i electrocardiograma). Amb aquesta documentació, el pacient ja pot adreçar-se als professionals de la UVic que dirigeixen i supervisen l’activitat física a través del seu programa L-Cafe. L’activitat es realitza a les instal·lacions de la Universitat, dos cops per setmana, en sessions d’una hora adaptades a les necessitats de cada usuari i totalment supervisades.

La valoració que fan els organitzadors d’aquesta primera dècada de funcionament del projecte és molt positiva. També els usuaris mostren un grau de satisfacció elevat en relació amb el programa, motiu pel qual els grups d’activitat s’han anat consolidant i se sumen als que es van iniciant cada any.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.