S’inicien les obres per traslladar les Urgències infantils a la planta de Pediatria de l’Hospital Trueta

obres-urgencies-pediatria-hjt-2A l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona s’han iniciat les obres per traslladar a la tercera planta les Urgències Pediàtriques, que actualment es troben a la planta baixa compartint espai amb les Urgències convencionals. Els treballs consisteixen a habilitar l’antiga zona de Consultes Externes de la planta de Pediatria, adjacent a la UCI Pediàtrica, en un nou espai amb tres grans boxs de consultes per a urgències. 

Hi haurà un espai diàfan destinat a box d’observació amb quatre llits, un box de crítics i un d’aïllats, a més dels espais de sala d’espera i sales de suport del personal sanitari. L’objectiu de l’actuació, que es preveu que s’enllesteixi a finals d’any, és concentrar tota l’activitat hospitalària pediàtrica a la mateixa planta i, al mateix temps, alliberar espai a la zona actual d’Urgències. Com ja preveu un altre projecte, les Urgències s’ampliaran utilitzant aquest espai lliure i el que quedarà disponible també amb el trasllat del Laboratori Clínic Regional cap al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, la propera primavera.

La zona actual d’Urgències seguirà essent la porta d’entrada de totes les urgències, incloses les pediàtriques, però en aquest cas els pacients menors i els seus familiars, un cop registrats, es dirigiran a la tercera planta, on accediran amb ascensor o a través d’una escala interior. Un cop allà, seran valorats i atesos en el nou entorn que s’està creant.

Ampliació de la UCI pediàtrica a principi de l’any vinent 

En una segona fase, que s’iniciarà l’any que ve, es reformarà la Unitat de Cures Intensives Neonatals i Pediàtriques, també a la tercera planta. S’ampliarà l’espai d’estada dels familiars dels nadons i la zona de cures i desenvolupament del nadó. Per fer-ho s’eliminarà el passadís perimetral de visites, pràcticament en desús, cosa que permetrà ampliar la UCI Pediàtrica.

Vegeu la notícia sobre l’inici  de les obres d’Urgències de Pediatria del Trueta, al web de l’ICS Girona.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.