El CAP Llibertat de Reus celebra una trobada de mares i un concurs fotogràfic sobre alletament matern

lactanciamaternaEl proper divendres 9 d’octubre, a partir de les 10 del matí i fins a la 1 del migdia, tindrà lloc a la sala d’educació grupal del CAP Llibertat de Reus la I Trobada d’Alletament Matern, amb motiu del Dia mundial d’alletament matern, que se celebra el primer diumenge del mes d’octubre. La trobada està dirigida a totes les dones que ja són mares de nadons i a les futures mares.

La trobada té com a objectius compartir experiències, acollir a les nouvingudes, retrobar-se entre antigues mares assistents al grup d’alletament,  resoldre dubtes i parlar sobre temes relacionats amb la lactància materna. Tot això en un ambient relaxat i familiar. A més, es realitzarà un concurs fotogràfic, amb el tema “Alletament matern: l’aliment natural”. La foto guanyadora es publicarà als blogshttps://pediatriareus.wordpress.com/ i https://capllibertatics.wordpress.com/

L’inici de l’activitat del grup de suport a l’alletament matern, coordinat per la infermera Núria Adell, es va iniciar al maig del 2014, amb sessions grupals setmanals, tots els divendres de 10 a 12 hores. L’any 2014 van participar 38 mares, i aquest any 2015 ja han assistit 42 mares. El principal objectiu del grup és oferir assessorament i suport a les mares per fer prevenció i per ajudar a resoldre dubtes o complicacions que es puguin donar durant el període d’alletament, per assolir una lactància materna amb èxit amb consells sobre:

  • Importància de la lactància materna com l’aliment natural del nen.
  • Tècnica de l’alletament, revisar les posicions del nen i observar com ho fa.
  • Valoració de l’estat de salut de la mare: alimentació, etc.
  • Valoració de l’estat de les mames, fomentar l’autocura.
  • Valoració del grau de satisfacció de la mare i del vincle mare-fill.
  • Informació sobre la cura de les mames i mugrons per prevenir clivelles i mastitis.
  • Extracció i conservació de la llet.
  • Incorporació de la mare a la feina.
  • Alimentació complementària.
  • Fomentar la lactància  materna a demanda i exclusiva els primers mesos de vida.
  • Informació sobre els còlics del nadó, també sobre xumets, tetines, etc.

La coordinadora del grup, Núria Adell, explica alguns dubtes i pors que manifesten les mares en aquestes sessions: “Les mares diuen que si tindran prou llet, que si el nen menja bé o que si plora molt potser es queda amb gana”. Adell afegeix que “les mares també volen estar segures que la seva llet alimenta prou al nadó o expliquen que tenen dolor si la posició al mamar no és la correcta, per por a patir una mastitis. També volen saber si han de fer servir xumets o no”.

Vegeu la notícia sobre la celebració dels actes de la Setmana de la Lactància Materna al CAP LLibertat, al web de l’ICS Camp de Tarragona.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.