Vall d’Hebron celebra 60 anys com a referent de la sanitat catalana

Hospital Vall d'HebronL’Hospital Universitari Vall d’Hebron va començar a funcionar el maig de 1955, tot i que va ser inaugurat cinc mesos més tard. Als seus inicis només hi havia l’Hospital General, un centre obert i sense plantilla mèdica fixa que atenia principalment malalts quirúrgics. Més tard es van construir els hospitals Maternal i Infantil (1966) i l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació (1967). Vall d’Hebron sempre ha estat un referent de la sanitat catalana i són molts els fets històrics que ho demostren; com ara la jerarquització dels serveis mèdics i quirúrgics, el disseny d’un model d’infermeria pioner (va ser el primer a implementar un horari capdavanter per a la infermeria amb torns de 12 hores en tres dies alterns i els festius alterns), l’entrada al programa de postgrau dels MIR (va ser el segon centre autoritzat de l’Estat), la incorporació a la Universitat Autònoma de Barcelona o l’aposta per la recerca mitjançant l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (avui VHIR).

Vall d’Hebron, 60 anys més tard, és un complex sanitari, docent i investigador, amb més de 22 edificis i 7.000 professionals al servei de la salut i dels pacients, que és referent en procediments terciaris d’alta complexitat. L’Hospital, que pertany a l’Institut Català de la Salut (ICS), és referència estatal en més de vint grups de patologies CSUR (centres, serveis i unitats de referència del Sistema Nacional de Salut) i referència a Catalunya per a terciarisme en cremats, lesionats medul·lars, pacients amb politraumatismes, síndrome de Marfan, malalties inflamatòries intestinals, esclerosi múltiple, neonatologia i cirurgia fetal.

Des del 5 d’octubre i durant tot el 2016, l’Hospital Vall d’Hebron celebrarà el seu 60 aniversari amb diferents activitats obertes a la ciutadania i als professionals que inclouran un cicle de vídeos (Gent Vall d’Hebron) de professionals i exprofessionals de l’Hospital que ens donaran la seva visió sobre l’evolució del centre; un llibre amb la història de l’Hospital; un cicle de conferències ‘Els convidats dels 60 anys’, amb la participació de personatges rellevants com el professor Federico Mayor Zaragoza que serà entrevistat per la periodista Lídia Heredia el proper 9 de novembre a l’Hospital en una sessió oberta a tothom; una exposició de fotografies històriques o una cursa pels voltants de l’Hospital, entre altres activitats.

Tota la informació del 60 aniversari de Vall d’Hebron (tant de les activitats previstes com dels materials que es vagin generant, així com fotografies i altres arxius històrics) la podreu trobar en un blog que s’ha creat especialment per a l’ocasió.

Avui, 5 d’octubre, el dia que l’Hospital fa 60 anys, es donarà el tret de sortida oficial a la celebració amb actuacions de màgia i pallassos i altres activitats per a pacients i professionals, a càrrec de voluntariat que col·labora amb Vall d’Hebron, que es faran durant tot el matí al recinte de l’Hospital. A més, els diferents edificis del complex sanitari lluiran lones i vinils amb la imatge commemorativa que s’ha creat per a l’ocasió, i tant els pacients com els usuaris del centre rebran un petit obsequi commemoratiu.

Vegeu la notícia sobre l’aniversari del centre al web de l’Hospital Vall d’Hebron.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.