El nou projecte d’art contemporani del Centre d’Art La Panera arriba a l’Arnau

composicio-bosc-cceeEl dissenyador gràfic interessat per la cultura i l’estil de vida japonesos, Cesc Grané, ha posat en marxa un treball basat en l’estètica nipona a partir de quatre temes: l’espai, el mar, el cel i el bosc. Aquesta temàtica ha servit a l’artista com a teló de fons per a la incursió de la seva particular iconografia formada per personatges singulars, amb els quals vol convidar l’espectador a imaginar mons fantàstics i divertits pensats exclusivament per a quatre zones de l’Hospital on s’atenen infants. Es tracta de la planta de Pediatria, la d’Obstetrícia i Ginecologia, l’Àrea d’Urgències Pediàtriques i les consultes de Pediatria.

L’autor, amb aquesta obra, té una clara voluntat d’humanització de l’espai hospitalari per tal de transformar-lo en quelcom que ajudi a disminuir els nivells d’estrès que poden ocasionar les circumstàncies als infants hospitalitzats i als seus familiars. A més, el seu projecte té com a objectiu millorar l’orientació de pacients i acompanyants, a través de la creació d’una nova senyalística, de textos i colors que s’incorporarà als murs i les portes de les consultes. A més, es planteja l’opció de desenvolupar un projecte que possibilita apropar l’art contemporani i les pràctiques artístiques actuals als usuaris, establint un nexe d’unió i d’intercanvi entre l’hospital i la societat.

Aquest és el segon cop que La Panera col·labora amb l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova en una intervenció artística on es vinculen els pacients amb l’art contemporani. En aquella ocasió va ser mitjançant un projecte fotogràfic relacionat amb les cures pal·liatives.

La presentació del projecte de Cesc Granés, titulat “Amics de Pas” que s’ha pogut desenvolupar amb la col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell, tindrà lloc demà, dia 6 d’octubre de 2015  a les 13.30 hores, al vestíbul de les consultes de Pediatria i Ginecologia, a la planta baixa de l’Hospital.

Per fer la intervenció en un context hospitalari, Cesc Grané, ha partit de quatre temes, l’espai, el mar, el cel i el bosc, que li serveixen com a teló de fons per a la incursió de la seva particular iconografia, formada per singulars personatges,  amb els que vol convidar a l’espectador a imaginar móns fantàstics i divertits, pensats expressament per a quatre zones de l’hospital, que tenen en com a característica comuna, l’atenció als infants: Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia, Urgències Pediatria i Consultes externes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.