L’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS i l’Hospital Vall d’Hebron fomenten una atenció de les urgències pediàtriques més coordinada

CAPICasernes_APBCN_2015El Centre d’Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Casernes de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat i el Servei d’Urgències Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron han creat un pla d’actuació per oferir una assistència més ràpida, eficaç i coordinada entre els dos nivells assistencials, l’atenció primària i l’Hospital, davant dels casos pediàtrics urgents.

Aquest pla d’actuació s’ha pogut conèixer en el marc del primer ‘Curs d’actualització d’urgències pediàtriques’, celebrat el 22 i el 29 de setembre de 2015 al CAPI Casernes de Barcelona. Els ponents han facilitat uns protocols d’actuació davant les urgències pediàtriques més comunes als hospitals, però que també es poden atendre a les urgències pediàtriques de l’atenció primària, com són les convulsions febrils, la febre sense focus, el traumatisme cranial, la gastroenteritis o les patologies respiratòries com ara la bronquitis i la bronquiolitis, entre altres.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada amb la motivació d’assegurar que hi hagi una continuïtat en la línia assistencial entre l’atenció primària i l’Hospital per a la seva població de referència i, també, de garantir la millor atenció sanitària de la població infantil.

A la primera edició d’aquest ‘Curs d’actualització d’urgències pediàtriques’ hi ha hagut un centenar d’alumnes, la majoria professionals pediàtrics dels CAP de la ciutat de Barcelona i també dels centres d’urgències d’atenció primària (CUAP), també de la ciutat de Barcelona. Atesa l’alta participació d’assistents, es continuaran oferint aquests cursos per actualitzar els coneixements i per millorar les eines de comunicació entre els dos nivells assistencials.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.