L’EAP Sant Quirze de Besora participa en la creació de 3 rutes saludables al municipi per augmentar l’activitat física entre la ciutadania

L’EAP Sant Quirze de Besora ha participat en un projecte conjunt entre l’Ajuntament, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, la Diputació de Barcelona i el PAFES per crear tres rutes saludables al municipi amb l’objectiu d’augmentar l’activitat física entre la ciutadania, potenciar que adopti un estil de vida actiu i que millori la seva salut física i mental.

De moment s’han editat un centenar de fullets informatius, que es reparteixen al CAP de Sant Quirze i a les botigues del poble, on es marquen tres rutes diferents: d’1,8; 2,4 i 3,8 quilòmetres. Els itineraris tenen diferents nivells de dificultat i desnivell. Les rutes estan pensades perquè la ciutadania incorpori l’activitat a les seves rutines diàries i vagi millorant progressivament el seu estat físic.

El programa, anomenat “Activa’t caminant”, aconsella que, en una fase inicial de dos mesos, es facin recorreguts de 20 minuts diaris, tres cops a la setmana, i que es vagin augmentant uns minuts cada setmana. La segona fase, de dos mesos més, és una fase de millora en què es proposa que augmenti l’activitat a 40-55 minuts al dia, 4 o 5 cops a la setmana. A partir d’aquests primers quatre mesos comença la fase de manteniment en què es recomana caminar una hora, 5 o 7 vegades per setmana. La iniciativa va sorgir arran del programa ‘Mou-te!’ dels Serveis Territorials de Salut Pública de la Diputació de Barcelona. Es va fer una reunió entre els responsables del programa, i personal del CAP Sant Quirze de Besora i de l’Ajuntament i, a partir d’aquí, els tècnics de les tres entitats van treballar conjuntament per identificar i senyalitzar les tres rutes saludables.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.