L’Hospital Universitari de Bellvitge obre el nou hospital de dia mèdic

E000-HospitaldiaAquesta setmana s’han traslladat al nou edifici tecnoquirúrgic de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), l’hospital de dia mèdic, els gabinets de neurofisiologia i la Unitat d’Esclerosi Múltiple. Les tres àrees s’ubiquen a la primera planta, a sobre del Servei d’Urgències inaugurat ara fa un any. La superfície total d’aquestes dependències és de 2.750 m2, xifra que triplica l’espai actual i permet atendre als pacients en condicions òptimes, al mateix temps que millora substancialment les condicions de treball dels professionals.

El nou hospital de dia mèdic compta amb 29 punts assistencials per fer proves o administrar tractaments que no requereixen ingrés. Ocupa una àrea de 912 m2 i aglutina en un mateix espai els hospitals de dia que fins ara funcionaven a la planta 15 de l’edifici principal de l’HUB i a Consultes Externes, així com el d’esclerosi múltiple, de l’Hospital Duran i Reynals. Aquesta unificació del servei facilita l’organització interna i la gestió dels recursos. A més, el trasllat ha permès guanyar confortabilitat, capacitat assistencial i hores d’atenció. El nou horari és de les 7.30 fins a les 22 hores.

Els 29 llocs assistencials són de caràcter polivalent i reben tant malalts crònics complexos que necessiten un seguiment i un tractament específic com pacients que provenen de les especialitats de reumatologia, cardiologia, gastroenterologia o neumologia. L’objectiu és que els usuaris romanguin a l’hospital només el temps just per fer-se la prova, el tractament o el control pertinent, estalviant-los l’ingrés. Aquesta filosofia, comuna a tots els hospitals de dia, els acredita com una alternativa innovadora a l’hospitalització convencional.

Neurofisiologia i esclerosi múltiple

Coincidint amb l’entrada en funcionament del nou hospital de dia mèdic, també s’han traslladat aquesta setmana a l’edifici tecnicoquirúrgic de l’HUB els gabinets d’exploració de neurofisiologia, abans a la planta -1, i la Unitat d’Esclerosi Múltiple, fins ara a l’Hospital Duran i Reynals.

En els set nous gabinets de neurofisiologia, l’àrea de la neurologia que estudia les funcions orgàniques del sistema nerviós, s’hi practicaran electroencefalogrames, electromiogrames, proves de potencials evocats i ecografies Doppler, entre d’altres procediments diagnòstics i terapèutics. A les cinc consultes d’esclerosi múltiple es farà el seguiment mèdic i infermer dels pacients afectats per aquesta malaltia neurodegenerativa.

L’obertura de l’hospital de dia mèdic i aquests gabinets significa la continuació d’un ambiciós projecte d’ampliació i modernització de l’Hospital Universitari de Bellvitge que va començar a fer-se realitat l’octubre de 2014 amb la inauguració d’un Servei d’Urgències de gairebé 6.000 m2 i 64 boxs assistencials. En un futur proper, l’edifici tecnoquirúrgic acollirà també un hospital de dia quirúrgic, una Unitat de Reanimació d’Urgències i set quiròfans destinats a procediments de cirurgia major ambulatòria (CMA). Aquesta construcció, connectada per un passadís interior amb l’edifici principal de l’HUB, té una superfície total de 45.000 m2.

E000-Hospitaldia2 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.