Divuit il·lustradors decoren la planta de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb representacions d’animals del Delta i el Port

Ignasi BlanchL’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) engega el projecte Centres mèdics il·lustrats, que tracta d’humanitzar la planta infantil del centre sanitari amb il·lustracions creades per artistes de les comarques de les Terres de l’Ebre.

Aquest projecte, que ha estat patrocinat per l’empresa de fabricació i distribució de pintures Pots i la Fundació La Caixa, és pioner al territori i, de ben segur, farà més agradable l’estada dels petits pacients hospitalitzats i les seves famílies. 

Des d’ahir, divuit il·lustradors, coordinats pel professor de Roquetes, Ignasi Blanch, treballen, de manera altruista i voluntària, en la decoració de la Unitat de Pediatria de l’Hospital de Tortosa. En els seus treballs representen animals del delta de l’Ebre i del Port. Cada artista dibuixarà un animal a cadascuna de les habitacions de la planta i entre tots crearan un mural al passadís.

Des de l’any 2005, il·lustrador Ignasi Blanch crea i dirigeix aquests tipus d’accions. Entre el 2005 i el 2007, Blanch va coordinar el projecte Humanitzem els hospitals, en què es van pintar quatre plantes infantils de l’hospital de dia de Vall d’Hebron de Barcelona, i hi van participar 50 il·lustradors, tots alumnes seus de l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona. L’any 2013, Ignasi Blanch va tornar a dirigir el projecte Centres mèdics il·lustrats, una proposta de l’Institut Català de la Salut i de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, per decorar totes les consultes, sales d’espera i passadissos de dues plantes de pediatria dels CAP de la Guineueta i el Besòs. Al desembre del mateix any, es van pintar dues sales infantils de la unitat de Cremats de Vall d’ Hebron també amb alumnes d’Il·lustració de l’Escola de la Dona.

A Tortosa, l’acompanyen els il·lustradors Lara Gombau, de les Cases d’Alcanar; Julio Aliau, de Deltebre; Ferran Orta, de Ribarroja; Inés Borrà, de Corbera d’Ebre, Maria José Guinovart d’Amposta, Mentxu Pérez-Llorca de Tortosa, Hernan en H d’Amposta; Mireia Ibàñez, de Santa Bàrbara; Lluís Chavarria, dels Reguers; Cinta Ramos, de Roquetes; Ester Besolí, de Tortosa; Agustí Sousa, de Jesús; Miguel Bustos, de la Sénia; Toni Tèrmens, de Roquetes; Roc Salvadó, de Tortosa; Raúl Vélez, de Premià de Mar; Pitu Àlvarez, de Barcelona, i Laia Ferraté, de Tarragona.

La majoria dels il·lustradors participants han estat alumnes d’il·lustració d’Ignasi Blanch a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona.

Blanch va ser l’únic representant de Catalunya i de l’Estat espanyol en el projecte internacional East Side Gallery sobre el Mur de Berlín. Aquella iniciativa va donar els seus fruits i va originar projectes diversos com aquestes accions als hospitals, d’una de les quals podrem gaudir ara a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Vegeu la notícia sobre la il·lustració de la planta de pediatria del Verge de la Cinta, al web de l’ICS a les Terres de l’Ebre.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.