Rafael Máñez, nomenat director assistencial de l’Hospital Universitari de Bellvitge

Dr. Rafael MáñezEl Dr. Rafael Máñez Mendiluce, fins ara cap del Servei de Medicina Intensiva de l’hospital, ha estat nomenat director assistencial de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Es tracta d’un càrrec de direcció del conjunt de l’activitat assistencial de l’hospital, del qual dependran la Direcció Mèdica i la Direcció Infermera.

Nascut a Barcelona l’any 1958, Rafael Máñez Mendiluce és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctor en medicina per la UAB, i especialista en Medicina Intensiva per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH).

La seva trajectòria professional es va iniciar l’any 1988 a l’HUVH com a facultatiu especialista del Servei de Medicina Intensiva. L’any 1990 es va traslladar al Thomas Starzl Transplantation Institute de la Universitat de Pittsburgh per treballar en l’àmbit del transplantament d’òrgans fins l’any 1994.

L’any 1995 va ser nomenat subdirector mèdic de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB). De 1996 a 2003 va ocupar el càrrec de director mèdic dels programes de transplantament i responsable de les investigacions de xenotransplantament a l’Hospital Universitari de A Coruña. Durant aquets anys va ser membre de la Comissió de Transplantaments del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, de la Comissió de Xenotransplantament del Consell d’Europa i del Comitè conjunt OMS/OCDE sobre Xenotransplantaments.

L’any 2003 va ser nomenat cap de servei de Medicina Intensiva a l’HUB, càrrec que ha ocupat fins a la actualitat.

Rafael Máñez també ha estat investigador en diversos projectes nacionals i internacionals en el marc del Pla nacional de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) i en les convocatòries de recerca de la Comissió Europea; director de diverses tesis doctorals,i  autor de dues patents i de més de 125 publicacions científiques internacionals en les àrees d’immunologia i patologia del malalt crític.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.