Nou experiències innovadores de l’ICS reben el certificat de qualitat en el marc de la III Jornada de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya

CPbZ3omWEAANptxEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha participat aquest dilluns en la cloenda de la III Jornada de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya (OIGS), que ha reunit a Barcelona més de 600 professionals, gestors i directius del sector salut. El director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Pere Soley, també ha assisit a la Jornada.

Durant l’acte, s’ha fet entrega del diploma a les 21 millors experiències que, fins el moment, han aconseguit una certificació de qualitat del procés d’avaluació que ha estat expedit per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Nou d’aquestes experiències són de centres gestionats o participats per l’ICS.

L’objectiu d’aquest Observatori és el de promoure la participació dels professionals i dels centres sanitaris en la identificació, valorització i visibilitat de les experiències innovadores en l’àmbit de la gestió sanitària que s’estan desenvolupant al sistema sanitari català. Ofereix un portal públic on es poden publicar i visualitzar iniciatives innovadores en gestió, i un portal col·laboratiu (comunitat d’innovació) que permet la interacció entre els professionals que comparteixen les seves experiències.

Amb més de 189 experiències innovadores, de les quals més de 100 són experiències que se centren en la millora de la gestió dels processos assistencials, l’Observatori d’Innovació és un marc de referència per detectar noves iniciatives i, al mateix temps, és el punt de trobada on els professionals sanitaris poden compartir-les, impulsant un entorn col·laboratiu d’intercanvi de coneixement. La comunitat d’innovació compta amb més de 500 usuaris que poden involucrar-se en projectes conjunts, buscar millors pràctiques o desenvolupar solucions de manera conjunta.

Relació de les experiències innovadores que han rebut el certificat de qualitat del procés d’avaluació:

1. Atenció integrada de la cronicitat amb estratègia proactiva de casos complexos. Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols (ICS).

2. Espai Zona Saludable: estratègia d’abordatge comunitari per disminuir la prevalença d’obesitat. CAP Dr. Carles Ribas. SAP Esquerra-Litoral Àmbit Barcelona Ciutat, Institut Català de la Salut.

3. Infermera de la demanda. Castelldefels Agents de Salut (CASAP). Ajuntament de Castelldefels i Institut Català de la Salut.

4. Cost-eficàcia d’un programa d’atenció al pacient pluripatològic al domicili (PAPPA). Hospital de Barcelona SCIAS, Grup Assistència.

5. Projecte PRINCEP: Plataforma de Resposta Integral als Nens amb malalties Cròniques i Elevada Dependència. Hospital Sant Joan de Déu Esplugues de Llobregat.

6. Projecte Geriàtrics. Suport a la cronicitat i adequació de la prescripció als centres residencials. Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord. Gerència Territorial Metropolitana Nord. Institut Català de la Salut.

7. Unitat de cures hospitalàries a domicili depenent d’un servei de cirurgia general per millorar l’atenció extrahospitalària del malalt quirúrgic. Servei de Cirurgia. Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Lleida.

8. Unitat de Diagnòstic per la Imatge del Vallès Oriental (UDIVOR). Fundació Hospital Asil de Granollers, Fundació Privada Hospital de Mollet, Hospital de Sant Celoni Fundació Privada.

9. Millora en la gestió de residus als centres de la Metro Sud. Serveis Generals i Projectes de la Gerència Territorial Metropolitana Sud. Institut Català de la Salut.

10. La visita comença a casa. Corporació de Salut del Maresme i la Selva. CAP Palafolls.

11. Hospitalització domiciliària integral (HDI): experiència col·laborativa entre un servei hospitalari de geriatria i un servei de rehabilitació domiciliària pel maneig de crisis de salut discapacitants. Badalona Serveis Assistencials, Corporació Fisiogestión.

12. Utilitat d’una Unitat de Subaguts. Experiència de coordinació entre un Servei d’Urgències Hospitalari i un Hospital d’Atenció Intermèdia. Badalona Serveis Assistencials, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. ICS.

13. Laboratori Central Automatitzat. Un exemple d’integració territorial. Hospital Universitari Vall d’Hebron. Institut Català de la Salut.

14. Sistema de gestió de fluxos de pacients en atenció especialitzada ambulatòria. Consorci Sanitari de Terrassa.

15. Integració d’infermeria especialitzada a l’equip d’anestèsia per a la sedació profunda en l’àmbit de l’endoscòpia digestiva. Servei d’Anestesiologia-Secció Institut Clínic de Malaties Digestives i Unitat Endoscopia Digestiva. Hospital Clínic de Barcelona.

16. Sistema Online d’Informació de l’Ictus Agut. Pla Director Malaltia Vascular Cerebral. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.

17. Teleictus 2.0. Pla Director Malaltia Vascular Cerebral. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.

18. Avaluació i resultats de les derivacions realitzades al circuit de derivació a la unitat de diagnòstic ràpid de neoplàsies des del nostre centre de salut. Institut Català de la Salut- EAP Mataró-1 (La Riera).

19. Codi Infart. Pla Director de Malalties de l’Aparell Circulatori. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.

20. Equips d’Atenció Residencial (EAR): un nou dispositiu en l’atenció a la cronicitat. MUTUAM.

21. Gestió Integrada de recursos socials i de salut a la comarca del Pla de l’Estany. CatSalut, Clínica Salus, Consorci de Benestar Social Pla de l’Estany-Banyoles.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.