Vall d’Hebron estrena sala d’espera de les Urgències Pediàtriques gràcies a una donació de la Fundació Leo Messi

Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron

Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron

Durant dos mesos s’ha fet una reforma integral d’aquest espai de 94 m2; s’ha canviat el terra, les parets, el sostre, la il·luminació, el mobiliari i s’ha creat una zona de jocs. Tot sense deixar d’atendre pacients i creant un espai modern on les famílies poden distreure’s mentre esperen amb els seus fills ser atesos a urgències.

L’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron combina una atenció d’excel·lència (és un dels hospitals pediàtrics més complexos de l’Estat) amb una aposta per ser un hospital amable i centrat en els infants i les seves famílies.

L’objectiu d’accions com aquesta és millorar l’experiència de la mainada i de les seves famílies quan acudeixen a Urgències, mitjançant la comoditat i el confort, i incorporant elements d’entreteniment. L’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron disposa d’una nova sala d’espera al Servei d’Urgències Pediàtriques. Es tracta d’un espai de 94 m2, que s’ha renovat completament sense deixar d’oferir el servei habitual. El projecte ha estat possible gràcies a la Fundación Leo Messi, que ha rebut el suport de la Fundación Anima.

La reforma ha permès renovar de forma integral la sala d’espera, s’ha canviat el terra, les parets, la il·luminació i el mobiliari. També s’ha aprofitat per crear una zona de jocs, en una clara aposta per la humanització d’aquest espai. L’objectiu final ha estat garantir que l’experiència de la mainada i les seves famílies al Servei d’Urgències sigui al més agradable possible, mitjançant la comoditat i el confort, i incorporant elements d’entreteniment.

Les obres de renovació, que han durat dos mesos, s’han fet en diferents fases, per limitar al màxim les molèsties als usuaris i no interferir en l’activitat normal.

Un servei d’alta complexitat

L’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron és un dels centres amb una més capacitat de resolució de processos pediàtrics complexos de Catalunya i de l’Estat, ja que és l’únic que disposa de totes les especialitats i, a la vegada, de la capacitat per a realitzar anàlisis, estudis d’imatge i intervencions mèdiques i quirúrgiques de qualsevol tipus de patologia i complexitat. Tot plegat, converteix el seu Servei d’Urgències Pediàtriques en un dels més importants i d’alta especialització, amb tots els recursos materials i humans per garantir l’atenció urgent a qualsevol pacient. Cada any s’hi atenen unes 40.000 visites.

L’Hospital és centre de referència per a moltes patologies i rep pacients derivats d’altres hospitals de dins i fora de Catalunya. L’àrea de referència del Servei d’Urgències Pediàtriques s’estén a escala metropolitana, per la qual cosa s’estan establint línies de comunicació, col•laboració i formació conjunta amb els professionals de l’àrea del Servei d’Atenció Primària Muntanya-Dreta, amb l’objectiu d’assolir una atenció global dels infants. A la vegada, per mantenir aquest elevat grau d’excel•lència, s’hi practiquen simulacres d’atenció al trauma pediàtric i al nen greu amb la participació de tots els professionals que treballen al servei: pediatres, cirurgians, anestesistes, infermeres, auxiliars i zeladors.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.