El CAP Lluís Sayé de Barcelona ciutat acull una instal·lació lumínica per promoure un vincle positiu entre la ciutadania i l’entorn

Bella_APBCN_2015_2Els murs del CAP Lluís Sayé, de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut, acullen el projecte ‘Bella’, una instal·lació d’una peça d’art de la llum (light art) que pretén generar un vincle positiu amb Ciutat Vella i transmetre a la ciutadania valors de respecte i cura de l’entorn on habiten.

Aquesta intervenció lumínica, que posteriorment es traslladarà a diferents ubicacions, posa en valor els espais escollits i provoca que els habitants i els visitants del barri reconsiderin la seva relació amb aquests llocs. Els emplaçaments se seleccionen segons criteris urbanístics i socials, culturals i patrimonials, i també artístics. L’edifici que allotja el CAP Lluís Sayé és una de les ubicacions del ‘Bella’, fins al 30 de setembre, perquè és un antic dispensari per al tractament de la tuberculosi, obra dels fundadors de la GATCPAC  J. Ll. Sert, J. B. Subirana i J. Torres Clavé. 

Bella_APBCN_2015_3Els murs del CAP Lluís Sayé, de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut, són el punt de partida d’aquest recorregut de retrobament dels barris amb les persones, que consisteix en un rètol de neó de color rosa. Després d’un mes el rètol s’ubicarà a altres espais del districte de Ciutat Vella, que es mantindran en secret per crear un joc d’expectatives. Es tracta de despertar en la ciutadania el desig d’una cerca íntima i personal de la bellesa pels carrers de la ciutat i que aquesta interacció no tingui un discurs previ que la condicioni.

Bella_APBCN_2015_1En aquest sentit, les comunicacions a les xarxes socials generaran l’interès mitjançant les etiquetes #CiutatBella, #CAPLluísSayé, #OnEtsBella i amb imatges i comentaris suggeridors. La intenció és la de despertar la curiositat però, sense desvetllar-ne els continguts, els vincles i les motivacions d’una acció que va més enllà de l’espai intervingut i que es donaran a conèixer en una mostra al mes de desembre. La instal·lació proposa amb la seva itinerància la creació d’una memòria de la quotidianitat urbana, que dóna visibilitat a entitats, agents i iniciatives que busquen millorar les condicions de vida dels habitants de Ciutat Vella.

‘Bella’ és una realització de Lupercales.org, un col·lectiu d’experimentació amb el llenguatge de la il·luminació arquitectònica aplicada a l’espai públic i a l’entorn urbà, amb la col·laboració de diverses entitats públiques, com l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.