La Unitat d’Assajos Clínics de l’IRBLleida ofereix pràctiques als estudiants d’infermeria

InfermeresUAACCL’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, la Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) i la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) han arribat a un acord per incloure la Unitat d’Assajos Clínics de l’IRBLleida dins de l’oferta actual de pràctiques del grau d’infermeria de la UdL. Fins ara, els estudiants d’aquest grau podien desenvolupar pràctiques assistencials a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), l’Hospital Universitari de Santa Maria (HUSM) i els centres d’atenció primària i residències de la regió de Lleida, entre d’altres.

El proper curs acadèmic 2015-2016, els alumnes de 4t curs del grau d’infermeria de la UdL tindran l’oportunitat de conèixer de prop la recerca i els rols dels professionals d’infermeria de la Unitat d’Assajos Clínics de l’IRBLleida. Segons comenta Joan Blanco, degà de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UdL (FIF) i investigador del Grup de Recerca en Cures de Salut de l’IRBLleida: “És una experiència pilot engrescadora i, d’acord amb l’acollida que tingui entre els estudiants d’infermeria, se seguirà oferint els propers anys.”

Infermeres coordinadores d’assajos clínics d’aquesta Unitat, que són també tutores d’aquestes pràctiques, Verònica Martínez i Núria Navarro, comenten: “Els estudiants disposaran d’un mes per integrar-se al servei d’assajos clínics amb la supervisió de les infermeres coordinadores. Podran veure tasques tan diverses com la coordinació dels assajos clínics, la funció assistencial de la infermeria en un estudi clínic (study nurse), la funció administrativa (data manager) i les funcions al laboratori sobre el processament de mostres biològiques.” Per tal de donar a conèixer aquesta nova oferta de pràctiques a l’IRBLleida també faran seminaris orientatius als estudiants al llarg del curs.

La Unitat d’Assajos Clínics de l’IRBLleida

La missió de la Unitat és donar suport als grups de recerca clínica de l’IRBLleida en tot el que necessitin per dur a terme qualsevol assaig clínic amb medicaments. Està formada per un equip multidisciplinari de quinze professionals, entre els quals nou infermeres de recerca, que desenvolupen estudis clínics en àrees com són l’oncologia, la cardiologia, la neurologia, l’endocrinologia i la nefrologia, entre d’altres.

Ubicada a la primera planta de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, al costat del Servei de Farmàcia Hospitalària, la Unitat ha incorporat 70 nous estudis, dels quals 45 són assajos clínics.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.