Professionals de l’ICS a Lleida comencen una campanya de conscienciació sobre la vacunació entre els professionals d’infermeria

Aquest curs 2015-2016 s’inicia a Lleida un projecte de col·laboració entre la Facultat d’Infermeria i els serveis d’atenció primària de Lleida per tal de conèixer  les necessitats, la informació i les cobertures vacunals dels alumnes d’infermeria i de fisioteràpia. A més, d’aquesta manera es pretén posar en marxa diverses accions de conscienciació i programes de vacunació específics que millorin el grau d’autoprotecció i, a la vegada, de protecció dels pacients, atès que els alumnes seran futurs professionals de la salut i, durant els estudis, realitzaran pràctiques en centres sanitaris.

Els principals objectius d’aquesta iniciativa són: 

  • Identificar les percepcions i satisfer les necessitats d’informació dels futurs professionals sanitaris sobre la importància de les vacunes.
  • Conèixer les cobertures vacunals dels alumnes, tant en vacunes sistemàtiques com en no sistemàtiques.
  • Millorar els programes de vacunació dels estudiants de ciències de la salut.

A més a més, ja durant el curs passat es va fer una anàlisi de la situació per poder detectar oportunitats de millora i es van dur a terme diverses reunions de coordinació entre els responsables de la Facultat de Medicina i l’atenció primària implicats en el projecte (Departament de Vacunes, Epidemiologia i professors associats de la Universitat de Lleida). A més, ja es va introduir una sessió formativa per als alumnes de primer curs sobre la importància de la correcta cobertura vacunal.

Així doncs, aquest proper curs 2015-2016, continuaran les sessions de conscienciació i es faran la revisió i el registre de la cobertura vacunal dels alumnes de la Facultat. Un cop revisats els carnets vacunals dels alumnes, s’oferirà la vacunació als qui tinguin alguna dosi pendent, així com l’administració de la vacuna contra la grip en l’època de campanya. Per tal de facilitar als alumnes l’administració de les vacunes, la duran a terme professores associades de la Facultat d’Infermeria a les instal·lacions del CAP de Ciutat Jardí (proper a la Facultat).

També s’informarà els alumnes de les diverses campanyes de vacunació a través de la plataforma virtual dels estudiants i les professores associades s’implicaran en el procés de vacunació i registre, tant de les vacunes sistemàtiques pendents, com de les no sistemàtiques (vacunació en campanya de grip d’aquells alumnes que hagin de fer pràctiques en centres de salut).

En una fase inicial, la intervenció es realitzarà amb els alumnes del grau d’infermeria i fisioteràpia de Lleida, però la idea és ampliar-la a altres centres formatius de personal sanitari.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.