Un estudi del VHIR afirma que les persones amb la síndrome de l’intestí irritable amb diarrea tenen menys diversitat microbiana

20892982638_53634e53ef_zInvestigadors del grup de Fisiologia i Fisiopatologia Digestiva del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) han descobert que els pacients amb la síndrome de l’intestí irritable amb diarrea i els que alternen constipació amb diarrea tenen menys diversitat microbiana. En concret, tenen menys bacteris productors de butirat i metà que els pacients sans o els pacients amb constipació. Aquesta és una de les troballes que es publiquen a Nature Scientific Reports, arran d’una investigació que ha comptat amb la major mostra de pacients d’aquesta malaltia analitzada fins ara.

Per dur a terme l’estudi, liderat per la Dra. Chaysavanh Manichanh, els investigadors van analitzar la composició i l’estructura del microbioma de 113 pacients amb intestí irritable i de 66 persones sanes. En total, van examinar 273 mostres fecals, ja que diversos pacients van proporcionar una segona mostra un mes després. D’entre les mostres de la síndrome de l’intestí irritable, van incloure als tres suptipus, classificats segons els símptomes clínics dels pacients: els que tenen diarrea freqüentment, els que tenen estrenyiment o constipació constant, i els que alternen diarrea i constipació.

Com a primer resultat de l’estudi, destaca les similituds trobades entre els diferents grups. “Els pacients amb diarrea i els que alternen diarrea amb estrenyiment tenen una composició de la flora molt semblant, mentre que la diversitat de la microbiota dels pacients que només tenen estrenyiment és més similar a la dels individus sans”, assegura la Dra. Manichanh. Una troballa que demostra, segons la investigadora del VHIR, que “qualsevol intent de modular la composició de la microbiota dels pacients amb la síndrome de l’intestí irritable no funcionarà igual en tots els pacients”.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.