L’EAP Berga organitza sortides al bosc per pal·liar els símptomes de la fibromiàlgia i la fatiga crònica

wood-nature-sun-forest-largeL’Equip d’Atenció Primària de Berga du a terme una iniciativa pionera a la Catalunya Central per pal·liar els símptomes de la fibromiàlgia i la fatiga crònica. Amb el nom “Banys de bosc”, aquesta activitat consisteix a organitzar sortides periòdiques, en grups reduïts, de persones afectades per aquestes malalties per visitar entorns naturals “no estressats”, és a dir, sense carreteres a prop, sense torres elèctriques, sense sorolls i amb arbres que tinguin més de 50 anys de vida.

Diversos estudis arreu del món avalen la teoria que el contacte amb aquest tipus d’entorn forestal afavoreix la millora d´algunes malalties. Els resultats obtinguts en el cas de la fibromiàlgia i la fatiga crònica han estat la reducció considerable dels principals símptomes, com ara angoixa, cansament, insomni, etc. Les sortides organitzades a Berga es fan en grups de quatre a sis persones i es van iniciar el mes d’abril. Es preveu reprendre-les després de l’estiu i tornar a aturar-les quan arribi el fred més rigorós. Durant l’activitat es fan exercicis de relaxació i estimulació sensorial dirigits per un professional de la salut. A més, la responsable del programa intenta fer l’experiència encara més enriquidora transmetent valors com el respecte per la natura o la percepció de petits detalls en els entorns que es visiten.

Els pacients han acceptat l’experiència de forma molt positiva en els primers mesos de rodatge i han expressat la seva petició de donar-li continuïtat amb sessions de periodicitat mensual aproximadament.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.