L’IDIBGI comença el trasllat cap al nou edifici del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

idibgi-logo_0El personal d’administració i suport a la recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) ja s’ha traslladat al nou edifici de la institució, situat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, una vegada acabades les obres de reforma de l’antic edifici de la Mancomunitat 2. El nou equipament té capacitat per a més de 60investigadors i també acollirà el Biobanc de l’IDIBGI. Consta de dues plantes i més de 1.700 m2, que s’estan acabant d’habilitar com a laboratoris i serveis de suport a larecerca.

La planta baixa de l’edifici principal es destina íntegrament a laboratori, mentre que a la planta 1 de l’edifici annex s’ubicaran les sales de treball i reunions, els despatxos dels investigadors i les àrees de suport a la recerca. Els laboratoris es comuniquen directament amb l’exterior i compten amb una zona de treball diàfana, per potenciar la interrelació i la comunicació entre les diferents línies d’investigació. En canvi, elsespais de suport s’obriran als patis interiors.

L’IDIBGI té un plantilla de 75 persones i agrupa més de 200 investigadors de diverses institucions de l’entorn: Universitat de Girona, Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, Atenció Primària de l’ICS, Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Institut Catalàd’Oncologia (ICO), Institut de Diagnosi per Imatge (IDI).

La rehabilitació ha servit per recuperar part de l’edifici original de la Mancomunitat 2, construït entre els anys 1921 i 1925 per l’arquitecte Joan Rubió i Bellver, de composició noucentista amb aspecte de masia. Al llarg de la seva història ha tingut diferents usos: va acollir el Servei d’Hospitalització per a pacients amb discapacitatintel·lectual que posteriorment es va ubicar a l’actual edifici Els Til·lers; més tard, a final de 2009, va acollir els pacients de psicogeriatria fins que no es va disposar del nou Centre Sociosanitari La República. Des d’aleshores, l’edifici havia estat tancat enprevisió de dotar-lo de nous usos.

Es deixa per a una segona fase del projecte la creació d’un estabulari per aexperimentació amb rates i ratolins, que serà el primer de les comarques gironines.

Les obres han tingut un cost d’1,8 milions d’euros, que han estat cofinançades através del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.