732 futures mares van assistir l’any 2014 a les xerrades de les llevadores de l’Hospital Joan XXIII

L’equip de llevadores del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona (HJ23) realitza xerrades informatives una vegada al mes dirigides a les dones embarassades, i a les seves parelles, que estiguin interessades en l’assistència al part en el centre hospitalari. Les xerrades són gratuïtes i tenen lloc a l’àrea de formació del centre, a la quarta planta, de 20:00 a 21:00 hores. Estan programades, fins a final d’any, sessions els dies 12 d’agost, 16 de setembre, 14 d’octubre, 18 de novembre i 16 de desembre.

En aquestes xerrades que porten molts anys celebrant-se, les llevadores mostren imatges del paritori, presenten al personal que les atendrà en el moment del part, expliquen les característiques del servei, reforcen els avantatges i els motius per anar a l’HJ23 a parir, expliquen la documentació necessària i el material que les futures mares han de portar, entre altres qüestions.

A més, les professionals expliquen també com és l’atenció al part normal, els dies d’estada, i donen informació sobre la donació de sang de cordó umbilical. Les llevadores faciliten a les dones un document, conegut com ‘pla de part’, on les futures mares poden demanar com volen que sigui el seu part. L’any 2014, 732 persones van anar a aquestes xerrades informatives, aproximadament, unes 60 per sessió.

Algunes de les preguntes més freqüents que fan les parelles durant aquestes xerrades són sobre quan han d’anar a l’hospital i quants dies estaran ingressades. En aquest sentit, una mesura impulsada per l’Hospital Joan XXIII és l’alta precoç de les dones que han tingut la criatura en un part vaginal sense complicacions, és a dir, un part normal. La sortida de l’hospital es produeix poques hores després del naixement i són els professionals del centre els qui es traslladen a domicili per fer-ne el seguiment.

A més, des de fa dos anys l’equip d’hospitalització a domicili permet que les dones a qui s’ha fet una cesària puguin tornar a casa al cap de 48 hores i que una llevadora els faci el seguiment.

El Joan XXIII també ofereix a les dones que estan en el treball de part i que volen rebre anestèsia, un tipus d’anestèsia més lleu, la walking epidural, que permet la llibertat de moviment de l’embarassada. A banda, també promou tècniques no farmacològiques d’alleujament del dolor, com els massatges i l’electroestimulació transcutània.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.