Germans Trias assessora la UAB per a l’ús en infants de la nova tècnica de diagnòstic ràpid de celiaquia

celiaquiaLa Unitat de Digestiu del Servei de Pediatria de l’Hospital Germans Trias està col·laborant amb la UAB per aconseguir un ús òptim de la nova tècnica de diagnòstic ràpid de malaltia celíaca que la universitat ha desenvolupat.

Anomenada Celifast, la tècnica consisteix en un biosensor que permet fer el diagnòstic tan sols amb una gota de sang, de manera que és una eina ràpida i molt poc invasiva. Aquest avantatge és especialment rellevant per als infants, no només per les comoditats que ofereix, sinó perquè es preveu que afavoreixi el diagnòstic precoç de la malaltia. Amb tot, actualment en cap cas substitueix els procediments diagnòstics davant una sospita de celiaquia.

Vista la rellevància de la tècnica i per garantir un ús òptim en infants, la UAB compta amb l’assessorament clínic de la Dra. Montse Montraveta, responsable de la Unitat de Digestiu pediàtric i professora associada de Pediatria de Germans Trias, que a més aportarà mostres de pacients i que fa d’enllaç amb pediatres d’altres centres sanitaris catalans per estendre i validar l’ús de la tècnica.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.