Jofre Bardagí compon la nova cançó de la campanya BeatChagas, promoguda pel PROSICS, per lluitar contra la malaltia de Chagas

noticia5El músic Jofre Bardagí ha estat l’encarregat de compondre la nova cançó en castellà de la iniciativa BeatChagas, promoguda per professionals del  Programa de salut internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS) per lluitar contra aquesta malaltia. Es diu “Las palabras no dan miedo” i hi ha col·laborat Clara Vinardell i els músics Àlex Rexach i Àngel Valentí, del grup Glaucs. La gravació s’ha dut a terme a l’estudi la Vall Produccions Musicals, a Santa Eulàlia de Ronçana. Bardají ha preparat la cançó perquè sigui cantada de forma coral per diversos artistes.

Aquesta cançó forma part d’una sèrie produïda per BeatChagas. La primera va ser “A vida da gent pode ser melhor” (“La vida de la gent pot ser millor”), en portuguès, i creada i interpretada per Luna Cohen. La segona melodia va néixer gràcies a la col·laboració amb Eduard Canimas, que va escriure i cantar “El viatge de l’heroi”.

El fet d’utilitzar la música com a instrument de promoció de la salut rau en la voluntat d’arribar al major nombre de persones susceptibles de patir aquesta malaltia, que no té simptomatologia però sí efectes nocius per a la salut. A banda, totes les cançons tenen la particularitat que l’autor ha estat assessorat per professionals del PROSICS perquè la lletra combini a la perfecció amb l’objectiu final de BeatChagas: “apropar a la població immigrada els serveis de detecció i tractament de la malaltia de Chagas” diu Jordi Gómez, coordinador de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional del PROSICS.

En la mateixa línia, BeatChagas també ha comptat amb el jugador del Barça, Lionel Messi, en la campanya publicitària “Guanyar el silenci”.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.