Investigadors de l’IRBLleida comparteixen experiències al Monestir de les Avellanes, a Os de Balaguer

RETREAT2015-gran_baixUns 40 investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) posen en comú les seves experiències en diferents àrees d’investigació al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, situat al terme municipal d’Os de Balaguer (la Noguera). Aquesta trobada anual, anomenada retreat, posa en contacte diferents investigadors de l’Institut, des d’investigadors predoctorals fins a investigadors consolidats d’àrees diferents. Aquesta és la cinquena edició, d’un total de vuit edicions, en què la trobada es realitza en format intensiu de dos dies de durada.

El Retreat 2015 es desenvolupa en tres sessions de treball fetes íntegrament en anglès on els investigadors consolidats presenten resultats científics preliminars de projectes biomèdics en càncer, envelliment, desenvolupament nerviós, estrès oxidatiu, malalties rares, neurodegeneració, modelització matemàtica, cures d’infermeria i farmacologia, entre molts altres a la comunitat científica de l’IRBLleida.

Els investigadors predoctorals en formació també tenen un paper destacat en el Retreat 2015. Avui al matí, es desenvolupa una sessió de pòsters científics paral·lela a les xerrades. Amb aquesta activitat, els investigadors més joves mostren els resultats del seu treball doctoral i aprofiten l’esdeveniment per debatre’ls amb investigadors consolidats. D’entre els participants, s’escullen els tres pòsters de millor qualitat i impacte científic per ser premiats.

Amb activitats no científiques com la geocerca (geocaching), una gimcana per trobar tresors amb l’ajut d’un dispositiu GPS o l’activitat d’entrenament corporatiu (Truly Leisure Activity, TLA), coordinada per l’expert Daniel Gabarró, la trobada anual facilita la interacció i la comunicació entre els investigadors de l’IRBLleida.

El Retreat és una iniciativa del Comitè de Docència de l’IRBLleida per apropar investigadors de diferents àrees de recerca, per tal que sorgeixin nous enfocaments i idees de treball innovadores. Aquest any, l’activitat es retransmet a través de la xarxa social Twitter amb l’etiqueta #RETREAT15.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.