Les unitats de salut internacional d’Osona i les Terres de l’Ebre reben l’autorització del Ministeri de Sanitat per dispensar la vacuna de la febre groga

salut_internacionalLa Unitat de Salut Internacional d’Osona i la de les Terres de l’Ebre han rebut el reconeixement del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través del Departament de Salut, per poder administrar i certificar les vacunes regulades pel Reglament sanitari internacional, entre les quals hi ha la vacuna contra la febre groga, una malaltia que afecta especialment països de l’Àfrica subsahariana i l’Amèrica del Sud. També s’hi podrà administrar la vacuna tetravalent contra la meningitis, necessària per viatjar a l’Aràbia Saudita (destí freqüent per motius laborals o per peregrinar a La Meca).

La Unitat de Salut Internacional d’Osona, de la Gerència Territorial de l’ICS a la Catalunya Central, està ubicada a Vic, una ciutat on el pes de la immigració és elevat. A més d’atendre la població de les comarques centrals, la unitat també donarà servei a ciutadans del Vallès Oriental, el Ripollès, la Garrotxa i altres territoris propers.

En el cas de les Terres de l’Ebre, la Unitat està situada a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Fa més de deu anys que acreditada pel Departament de Salut per fer les funcions d’atenció al viatger en el territori català, però no disposava de l’autorització per dispensar la vacuna de la febre groga.

Des de l’any 2005, les administracions públiques estatals no havien revisat ni atorgar noves autoritzacions subjectes al Reglament sanitari internacional.

Les dues unitats estan integrades en la xarxa de deu unitats de salut internacional de l’ICS, que ha posat en marxa un programa corporatiu amb l’objectiu d’optimitzar els recursos de què disposa i coordinar els serveis i unitats, des del punt de vista assistencial, de promoció de la salut, de formació i de recerca (PROSICS).

Els dos serveis ofereixen assistència sanitària abans i després d’un viatge a qualsevol país o zona del món, atenció a la patologia importada, recomanació i administració de vacunes, recomanació i prescripció de tractament preventiu per a la malària (actualment la patologia de major demanda), consell i farmaciola per a viatgers, i visites urgents en el cas de viatges no planificats.

La programació de visites es pot fer a través de l’adreça electrònica http://www.ics.gencat.cat/salutinternacional o trucant al telèfon 902 111 444 o bé al 93 326 89 01.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.