Els hospitals Joan XXIII i Verge de la Cinta acullen una trentena d’associacions de malalts i voluntaris

Fundació Pasqual MaragallLa Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Josep Carreras i Acnur són les que s’han incorporat més recentment a la llista d’entitats d’àmbit social que promouen les seves activitats en els dos centres sanitaris de referència.

Els hospitals Joan XXIII de Tarragona (HJ23) i Verge de la Cinta de Tortosa (HTVC) sumen col·laboracions amb una trentena d’associacions de malalts, de voluntaris i de caire solidari. Els dos centres sanitaris de referència a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre acullen periòdicament aquestes entitats per tal que promoguin les seves activitats i la captació de socis o per a que ofereixin directament la seva ajuda i suport als usuaris. Els dos hospitals consoliden així el seu compromís amb el foment de la responsabilitat social corporativa.

La Fundació Pasqual Maragall, dedicada a la investigació científica per prevenir l’Alzheimer, la Fundació Josep Carreras de lluita contra la leucèmia i l’ONG Acnur d’ajuda als refugiats arreu del món són les tres últimes entitats que han estès les seves campanyes a l’HJ23. Els voluntaris de la Fundació Pasqual Maragall donen informació als usuaris tots els dilluns, mentre que els voluntaris de la Fundació Josep Carreras i els de l’Acnur ho fan una setmana al mes.

La relació d’entitats vinculades a l’HJ23 és extensa i les modalitats de col·laboració són diverses. Cal destacar-ne les principals: TarracoSalut Voluntariat Hospitalari; Aldees Infantils; Afanoc; Pallapupas; Salut i Clown; Lliga contra el Càncer; AECC; Associació de Bipolars; Associació de Parkinson; Associació de Fibromiàlgia; Associació de Trasplantats (ronyó i fetge); Associació de Donants de Sang; Banc dels Aliments; Càritas; Fundació PortAventura; Fundació la Caixa i Nàstic de Tarragona.

A l’HTVC, les entitats amb més implantació i presència periòdica són: Creu Roja; Fundació la Caixa; Associació de Donants de Sang; Associació de Trasplantats; Lliga contra el Càncer; Aldees Infantils; Arate i Progat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.