Les patologies relacionades amb el son desperten l’interès de l’atenció primària de Lleida

Dr_Jesús_PujolHi ha moltes patologies del son, no totes es redueixen a l’insomni. Des de l’EAP de Balaguer, el doctor Jesús Pujol està realitzant un estudi sobre les diferents patologies del son que presenta la població. El fet que els professionals de medicina de família s’interessin en els principals trastorns del son i la seva simptomatologia possibilita que, mitjançant una història clínica ben orientada, es pugui saber si un pacient pateix insomni o una altra patologia. D’aquesta manera, es pot arribar al tractament més adequat per a cada cas.

La història clínica del pacient que no dorm bé ha de tenir una peculiaritat afegida. Cal que inclogui com dorm el pacient, si somnia de forma exagerada, si ronca o si es mou amb molta freqüència; aspectes que permeten disposar d’informació per fer un diagnòstic d’un trastorn neurològic del son.

Aquest tema s’ha debatut en el marc del 35è Congrés de Medicina de Família de la Societat Espanyola de Medicina  Familiar i Comunitària,  celebrat a Gijón l’11 i  el 12 de juny, on el doctor Pujol ha participat en la taula anomenada “Història clínica del pacient que no dorm bé”. S’hi han abordat aspectes com ara la influència de la quantitat i qualitat del son en la nostra salut, els trastorns neurològics que hi estan associats i la importància que té que el professional de medicina de família en faci una orientació clínica correcta.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.