Josep Tabernero, nou president de la European Society for Medical Oncology

jt-linked-postEl director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), Josep Tabernero, ha estat escollit nou president de la European Society for Medical Oncology (ESMO) per al període 2018-2019, per votació dels propis oncòlegs de ESMO. El Dr. Tabernero assumirà el càrrec després que l’actual president, Rolf Stahel, li passi el testimoni a Fortunato Ciardiello, qui serà president per el període 2017-2018.

Els membres de ESMO han volgut donar suport a una candidatura que aposta per atendre de manera específica les necessitats creixents dels especialistes en oncologia —unes necessitats que difereixen entre els diferents països europeus— i per crear noves aliances estratègiques que reverteixin positivament en la investigació contra el càncer. En paraules del Dr. Tabernero: “crec que els actuals desafiaments que repercuteixen en la nostra capacitat per avançar més ràpidament en la nostra especialitat poden transformar-se en oportunitats i millors resultats per a la nostra societat, els seus membres i tots els professionals implicats en l’oncologia.”

Membre des de fa més de trenta anys

El director del VHIO és membre d’ESMO des de fa més de trenta anys i ha format part de diversos comitès incloent-hi la seva Junta Executiva, la Tresoreria, la presidència del Comitè de Beques i Premis, el Comitè d’Auditoria, president del Comitè Científic de l’ESMO Meeting de 2012. A més, ha actuat com copresident i vicepresident de diversos congressos de càncer gastrointestinal organitzats per l’ESMO i és editor associat d’Annals of Oncology, la revista insígnia de la Societat.

“Vull agrair als socis de ESMO el suport que he tingut durant tot el procés així com la interacció rebuda de cara a millorar i expandir la visió i l’àmbit de la societat”, comenta el Dr. Tabernero. La seva candidatura ha vingut acompanyada d’un pla d’acció per ajudar a sortejar alguns dels obstacles actuals de l’oncologia. Entre les seves línies d’actuació destaquen el suport a aquelles accions que s’esforcin per fer més accessible a tothom la medicina de precisió; l’obertura a noves col·laboracions estratègiques amb altres especialitats, universitats, associacions de pacients i indústria, i la definició d’àrees de canvi dins de la societat per conformar una política oncològica amb una major repercussió sobre el pacient i el professional. Les àrees prioritàries són la millora de la gestió de la grans quantitats de dades clíniques que romanen sense explotar i la millora del disseny d’assaigs clínics.

Per a més informació, consulteu el resum del pla d’acció del Dr. Tabernero per a la presidència de l’ESMO.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.