La Gerència Metropolitana Sud organitza la primera Jornada sobre Diagnòstic i Tractament de la Diabetis

aèries HUB (21)Amb l’objectiu de potenciar la relació amb els metges d’atenció primària de l’Àrea Metropolitana Sud, l’Hospital Universitari de Bellvitge celebra el dijous 18 de juny una Jornada sobre Diagnòstic i Tractament de la Diabetis. Per primera vegada, es posa el focus en la continuïtat entre els diferents nivells d’atenció assistencial, tot parlant de les novetats aplicades al diagnòstic i tractament de la diabetis com també de les noves tecnologies utilitzades en aquesta malaltia.

La diabetis és una malaltia sense cura que afecta aproximadament el 14% de la població espanyola. L’augment de l’envelliment, el sedentarisme i l’obesitat estan fent que la prevalença de malalts diabètics augmenti any rere any. Entre un 20% i un 30% del total de pacients que ingressen a l’Hospital Universitari de Bellvitge pateixen diabetis. Per això, és primordial mantenir una relació òptima entre tots els dispositius assistencials, així com aplicar noves tecnologies que agilitin i optimitzin el seu tractament.

L’ús d’un nou aparell anomenat calculador d’embolada ha millorat el control de la diabetis tipus 1 sense incrementar el risc de patir hipoglucèmia, així ho demostra un estudi fet per l’Hospital Universitari de Bellvitge. El dispositiu electrònic utilitzat en el control diari de pacients amb diabetis tipus 1 incorpora un calculador d’insulina, és a dir, a més de calcular els nivells de sucre, aquest també calcula la quantitat d’insulina exacta que el malalt s’ha d’administrar. “Aquest nou aparell que s’utilitza des de fa dos anys permet al pacient saber perfectament la insulina que s’ha d’administrar i així no ha de fer càlculs aproximats diàriament segons siguin els nivells de sucre en sang”, explica el Dr. Manuel Pérez Maraver, cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Durant la Jornada també es presentaran els beneficis del Programa Pacient Expert Catalunya® en diabetis a una de les àrees de referència de la zona. Aquesta és una iniciativa multidisciplinària promoguda pel Departament de Salut, basada en la col·laboració pacient-professional sanitari i en el treball d’equip. En aquest Programa, qui pren el protagonisme és el pacient expert (PE) que transmet coneixements a altres persones que pateixen el mateix problema de salut. El professional sanitari passa a desenvolupar el paper d’observador, que únicament intervé durant les sessions en cas que sigui necessari. El PE és aquella persona afectada per una malaltia crònica, en aquest cas la diabetis, que és capaç de responsabilitzar-se de la malaltia i autocuidar-se, identificant els símptomes, responent davant d’ells, i adquirint eines per gestionar l’impacte físic, emocional i social de la malaltia.

La jornada serà inaugurada pel Dr. Carlos Bartolomé, director mèdic de l’Hospital Universitari de Bellvitge, el Dr. Xavier Bayona, director d’Atenció Primària Costa de Ponent i el Dr. Manuel Pérez Maraver, cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital de Bellvitge. Dividida en tres taules, al llarg del matí intervindran metges d’atenció primària i especialistes de l’hospital per tal de fomentar la coordinació multidisciplinària entre les diferents àrees i nivells d’atenció al malalt de diabetis.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.