Els referents d’infeccions de transmissió sexual d’atenció primària registren 45.000 casos nous el 2014

IMG_9458Més d’un centenar de professionals d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) s’han reunit en la II Jornada de Treball de la Comissió Corporativa de Referents Territorials d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS).  En aquesta ocasió, els assistents han conegut  les darreres dades registrades sobre aquest tipus de patologies. En total, durant el 2014, els professionals van detectar i registrar més de 45.000 nous casos d’ITS.

Els referents han posat en comú la necessitat d’homogeneïtzar els registres d’aquestes malalties en els  sistemes d’informació i han conegut les novetats en els indicadors de diagnòstics, derivacions, qualitat assistencial i prevalences.

En la mateixa línia, també han acordat millorar l’accés a totes les proves de laboratori per poder diagnosticar des de l’atenció primària, seguint un model més homogeni per a tots els territoris.

El seguiment de les ITS a les presons i les novetats de les guies terapèutiques a l’Estació clínica de treball (ECAP) també han estat motiu de debat i reflexió. La propera trobada d’aquesta Comissió serà el mes d’octubre i tractarà sobre la vigilància epidemiològica i l’estudi dels contactes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.