El CAP Les Borges Blanques crea el Grup d’Esquena Pediàtric per fomentar bons hàbits higiènics i posturals

2013_cap borges blanques_taulellEl Grup d’Esquena Pediàtric del CAP Les Borges Blanques sorgeix a proposta del Servei de Rehabilitació de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) ubicat al centre, per donar una resposta multidisciplinària a les raquiàlgies  (manifestacions doloroses localitzades a la columna vertebral) dels preadolescents i adolescents.

L’equip sanitari que dirigeix aquests grups està format per professionals del Servei de Rehabilitació de l’Hospital de Santa Maria (una fisioterapeuta i una auxiliar de fisioteràpia) i del CAP Les Borges Blanques (una pediatra i una infermera de pediatria).

Les sessions van dirigides a preadolescents i adolescents, de 10 a 15 anys, amb raquiàlgies recurrents. La derivació a aquest grup la realitza el professional de pediatria quan detecta aquesta problemàtica a la consulta.

Els objectius d’aquestes sessions són:

  • Oferir educació sanitària respecte a les raquiàlgies: què són i per què es produeixen.
  • Explicar la naturalesa, l’evolució i les expectatives davant el dolor, i el tractament farmacològic i no farmacològic, tenint en compte els factors psicològics que influeixen en aquest tipus de dolor.
  • Donar eines per a una higiene postural correcta en activitats de la vida diària i de la vida escolar, explicant les postures recomanades per seure, estar dret, caminar, dormir, transportar el material escolar…
  • Incidir en hàbits saludables d’alimentació, exercici físic, repòs i sedentarisme, per tal d’evitar l’excés de pes i els mals hàbits alimentaris que poden provocar i agreujar els mals d’esquena.
  • Ensenyar exercicis de flexibilitat, potenciació i relaxació.

El programa consta de vuit sessions inicials, que han tingut lloc els dilluns i dimarts del mes de maig, i dues d’espaiades en el temps, de 45 minuts de durada cadascuna, que es faran els mesos de setembre i desembre.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.